Det finns många olika odds att spela på när du bettar på nätet. Asian handicap är en av de mest populära formerna att spela på och det finns gott om anledningar till varför många väljer just det. De flesta professionella spelare gillar att spela på det eftersom du kan lägga dig på odds som ligger på en bra nivå.

Asian handicap kan dock verka ganska komplicerat till en början. Det är dock lättare än du tror och det går fort att lära sig hur det fungerar. Vi kommer i den här korta artikeln att gå igenom de mest nödvändiga du behöver veta om spelformen och varför du bör välja asian handicap när du spelar.

Asian handicap förklaring

Om du någon gång har spelat handikappspel så kommer du förstå hur det fungerar. Precis som med vanligt handikapp så spelar du på att ett lag eller en spelare får en fördel. Den största skillnaden är att när du spelar vanligt handikapp så finns det bara två utfall när du spelar på exempelvis -1,5. Väljer du istället att spela på asian handicap så finns det tre utfall eftersom du spelar på -1 eller -2 exempelvis. Blir resultatet helt jämt, det vill säga om du spelar -1 på ett lag och de vinner med 1-0. Då får du pengarna tillbaka.

Den stora fördelen med det är att du som sagt får tillbaka pengarna vid ett jämnt resultat. Du kommer inte vinna lika ofta, men ofta när du inte vinner får du åtminstone tillbaka pengarna du satsade.

Våga mer med asian handicap

Eftersom det ger dig flera chanser att inte förlora dina pengar kan du alltid satsa lite mer än om du väljer en annan spelform. Ett tips är dock att du börjar med mindre insatser tills du helt och fullt förstår hur det fungerar. Det finns både ligor och sporter där du kan göra riktigt bra med pengar på oddsspel. Det handlar ofta om ligor med få mål per match som är fördelaktigt att spela asian handicap.

Spela på fotboll

Det finns flera andra populära spelformer. En som blivit populär i Sverige är topptipset. Här kan du spela på åtta matcher, ibland från en och samma liga och ibland är det blandat. Det fungerar ungefär som stryktipset där det gäller att pricka in så många matcher som möjligt genom att spela 1×2. Får du in alla rätt vinner du förhoppningsvis en bra summa pengar. Det beror dock på om du får in lite skrällar eller ej.