Dagens Dubbel (Odds)

Dags för en kort artikel om Kombinationspel i Dagens Dubbel. Denna spelmarknad har inget med spel på hästar att göra. Här skriver vi i stället om den populära spelformen i Finland. Den går under samma namn som ATG:s spelprodukt (trav) i Sverige, nämligen Dagens Dubbel.

Spela Dagens Dubbel (odds)

Spela Dagens Dubbel

Objektet i Dagens Dubbel är ofta ett teckenkombinationsspel utifrån två matcher. Vid teckenkombinationsspel tippar man på resultatet efter första halvlek och slutresultatet för hela matchen för två olika matcher. Spelet är i praktiken ett ”ministryktips” med fyra objekt.

Exempel: Objektlistan säger Dagens Dubbel 1

 1. tävlingen: Real Madrid – Manchester United
 2. tävlingen: Ajax – AC Milan

Två teckens teckenkombination (1X2)för 1a halvlek och hela matchen.

I Dagens Dubbel 1 ska du alltså använda stryktipstecken (1X2) för att tippa på följande objekt:

 1. Real Madrid – Manchester United, resultat vid halvtid
 2. Real Madrid – Manchester United, slutresultat
 3. Ajax – Milan, resultat vid halvtid
 4. Ajax – Milan slutresultat.

För vardera matchen ska du välja rätt kombination av två tecken. Det finns sammanlagt nio olika teckenkombinationer.

Teckenkombinationerna:

 1. 1/1
 2. 1/X
 3. 1/2
 4. X/1
 5. X/X
 6. X/2
 7. 2/1
 8. 2/X
 9. 2/2

Det är lätt att spela och med ett exempel blir det åskådligt:

Om du tror att den första matchen (Real Madrid – Manchester United) leder till jämnt spel vid halvtid och att slutresultatet blir seger för bortalaget, då ska du välja teckenkombinationen X/2 Detta är teckenkombination nr 6, som du ska skriva in i punkten 1a objektet/tävlingen.

Om du tror att den andra matchen (Ajax – Milan) leder till att bortalaget leder vid halvtid och matchen slutar i hemmaseger, då väljer du teckenkombinationen 2/1. Detta är teckenkombination nr 7, som du ska skriva in i punkten 2a objektet/tävlingen.

Ifall du vill välja flera alternativ kan du också spela Dagens Dubbel som system. Minimiinsatsen för Dagens Dubbel är en euro.

Obs! Med det senare tecknet tippar man på resultatet för hela matchens ordinarie speltid, inte resultatet bara för andra halvleken.

Vid teckenkombinationsspel beaktas inte heller någon eventuell tilläggstid.

Var spelar du Dagens Dubbel?

I Veikkaus webbspeltjänst hittar du objekten för Dagens Dubbel -teckenkombination via länken Vinnarvad i vänstra kanten på startsidan. Vid säljpunkter (t.ex. kiosker och snabbköp) spelar man med Vinnarvad-kuponger i fältet Dagens Dubbel.