Stryktipset

stryktipset

Varje lördag samlas 1,3 miljoner svenskar för veckans största fotbollsfest. Tillsammans bildar vi ”Hela Sveriges Fotbollsklubb”. På Stryktipset gäller det att tippa rätt resultat på 13 fotbollsmatcher. Välj mellan enkelrader, systemspel och 1, 5 eller 10-veckorsspel.

Du kan spela Stryktipset tillsammans med dina vänner och följa spelet på Svenska Spels ”Mina spel”-sida. Det går att lämna in kupongen i spelbutiken också. En del fotbollsmatcher som finns med i veckokupongen sänds live på tv.

Är du ensam vinnare med 13 rätt? Då är du garanterad en vinst på Stryktipset på inte mindre än 10 miljoner kronor! Kryssar du dessutom i Joker-rutan – ett extra spel som många av oss känner igen från spel på Lotto? Då är du även med och tävlar om upp till 30 miljoner med ditt kupongnummer. Joker kostar 20 kronor extra, sist vi kollade.

Dessutom kan du få hjälp av verktyget Xperten. Den väljer du om du vill ha hjälp av tio experter att tippa matchresultatet. Du behöver med andra ord inte ha några förkunskaper alls om fotbollen för att ha chansen att vinna miljoner på Svenska Spels Stryktips-spelet.

 • Återbetalningsprocent på Stryktipset ligger på 65
 • Vinstchansen i spelet är 1 på 607
 • Spelstopp brukar ske kl 15.59 på lördagar

Stryktipset Tips

Om du letar efter bra Stryktipset tips är det bra att veta att det finns flera kvalitativa tjänster på nätet. Tipshunter blogg är ett bra exempel, där du får ta del av en hel del information som är nyttig för dig som spelare. Få förslag på bra spel eller kontrollera resultat live, vilket hjälper dig bli så framgångsrik som möjligt.

Genom att använda Stryktipset tips idag får du insider kunskap som kommer från rutinerade experter i ämnet. Det är något som kan och bör hjälpa dig nå nya höjder som spelare. Läs vår guide för att ligga steget före nästa omgång!

Bästa Stryktipset tips bloggar

Om du är ute efter de allra bästa Stryktipset tips bloggar som finns är det en ganska kort lista på sajter som håller måttet. Det är alltid viktigt att du hittar bästa experttips för veckans Stryktips för att maximera dina vinstmöjligheter och minimera risken för förlust. Genom att regelbundet läsa expertbloggar, som exempelvis Curres expertförslag eller Tipshunter får du en djup inblick inför varje omgång. Här kommer en topplista på bloggar som duger:

 • Tipshunter
 • Expressen
 • Vi Tippa
 • Topptips.com
 • Curres Expertförslag

Stryktipsförslag idag

Kolla Stryktipsförslag idag här på Topptips. Vi publicerar löpande artiklar som rör spelares intressen. Vi ger bästa stryktipsförslag idag för att alltid optimera våra läsares möjligheter. Tipsen finns uppe live några timmar före spelstopp, för att alltid ge den bästa och mest aktuella informationen. Det finns många fördelar med att ta del av gratis experttips på vår blogg, innan du gör dina val för veckan.

5 Anledningar att följa vår blogg

 1. Tips Från expert
 2. Analys av omgång
 3. Framgångsrika tips
 4. Optimerad vinststatistik
 5. Bra utbud

Följa Stryktipset resultat live

Det är en bra vana att följa stryktipset resultat live. Då får du bra kunskap om spelet där det gäller att pricka in tretton rätt. Genom att ta del av experttips från exempelvis Tio Tidningars Tips får du bättre möjlighet att gå med vinst. Stryktipset inkluderar matcher från Europa och övriga världen. Normalt är att Allsvenskan ges förtur i matchvalen.

Om du spelar på måltipset finns det flera sajter där du enkelt kan rätta din kupong live. Detsamma gäller för Europatipset resultat. Ett bra sätt att få en enkel överblick över valbara resultat är att följa Tio Tidningars Tips. Resultaten från de tipsen används för att lotta matcher i Allsvenskan och håller alltså hög klass. Kolla alltid in Topptips.com innan du lämnar in din kupong. Vi publicerar löpande tips som kan göra dig mer framgångsrik på spel online.

Spela Stryktipset med Joker

Det är populärt att spela Stryktipset med Joker. Att delta kostar tio kronor utöver den vanliga tipskostnaden. Jokernummer innehåller sju olika nummer och är den siffra som du hittar på din kupong. Joker lördag är den största, med priser för jackpott som når upp till miljontals kronor. 2005 inkluderas en progressiv jackpott döpt till Drömvinsten, som gjort otaliga svenskar till mångmiljonärer.

Spelet är ett samarbete mellan Stryktipset, Måltipset, Europatipset, Lotto och Viking Lotto. Om du vill kolla joker resultat live kan du göra det här på Topptips.com. Vi bidrar med aktuell information, speltips och resultat för att maximera våra läsare chans till vinst.

Tippa Stryktipset med System

Det finns många fördelar med att tippa stryktipset med system. M -system är det vanligaste systemet bland spelare. En oro bland spelare är svårigheten att rätta sådana kuponger. Det finns många sätt att rätta en stryktipset kupong. Genom att använda en rättningsmall online får du snabb och säker rättning med utdelningen förklarad direkt. Många tjänster hjälper dig utan kostnad.

Beroende på valt satsningsbelopp kan systemen variera kraftigt. Radsystem går att skapa från två rader upp till 9 216 rader maximalt. Om du gör ett system med 36 rader får du två helgarderingar och två halvgarderingar att leka med i M-systemet. Det är ett bra tipssystem för Stryktips kupong.

Rättningsmall för Stryktipset

Ett problem som kan uppstå för spelare är att vinster förloras på grund utav att kupongen inte rättades korrekt. Idag finns det bra alternativ att tillgå för att tillintetgöra det problemet. Använd en rättningsmall för Stryktipset på nätet för att få korrekt information direkt. Genom rätta online får du snabb och korrekt information. Oavsett om du spelat singelrader eller ett stryktipset system finns det fördelar med att rätta din kupong online.

Utöver att få rätt rad får du även möjlighet att ta del av aktuell information och stryktipset tips som har förmåga att göra dig till vinnare. Gör det till en vana att besöka en sajt för liverättning av dina spelkuponger så kommer du successivt att öka din vinststatistik.

Kort Spelguide för Stryktips kupongen

Stryktipset är tveklöst ett av svenska spelares favorit helgnöjen. Att få tretton rätt är enligt reklamen respekt, vi på Topptips är benägna att hålla med. Störst vinst som delats ut översteg 20 miljoner kronor. Du kan lämna in din kupong fysiskt hos ett ombud eller lämna in din kupong online. Följ de här enkla stegen för chans att bli vinnare:

 1. Fyll i utgångsraden
 2. Lägg till hel och halvgarderingar
 3. Ange enkelspel eller systemspel
 4. Välj om du vill aktivera Joker
 5. Lämna in din kupong online eller hos ombud

Viktiga Stryktipset Regler

Annullera spel på Stryktipset

Vill du inte spela kupongen som du har tidigare köpt, hittar du ditt aktuella (aktiva) spel under fliken Mina spel först. Den hittar du när du är inloggad på ditt Svenska Spel-konto. Där gäller det då att hitta knappen med texten Annullera på.

Annullering av spel på Stryktipset kan du göra senast 1 minut innan spelstopp. Oftast handlar det om allt mellan fem och trettio minuter innan den första fotbollsmatchen som är med i Stryktips-kupongen sätter igång. Hos ditt ombud – där du har köpt kupongen – måste annulleringen göras i samma terminal som du lade ditt spel på.

Spela på enkelrader

Att spela på Stryktipsets enkelrader är den enklaste spelformen.

 1. Välj resultat av matchen som du är inne på. Du väljer mellan 1 (hemmavinst), X (oavgjort) eller 2 (bortalaget vinner). Markerar du i flera rutor på en och samma rad, får du då ett automatiskt systemspel – vilket ökar din vinstchans, men kostar något mer. Har du alltså två spelalternativ markerade, är det inte längre enkelrader du satsar på, utan spelar Stryktipsets system.
 2. Glöm inte klicka på pilen i menyn. Den hittar du längst upp till höger på Svenska Spels hemsida. Där hittar du alla möjlig Stryktipset tips som hjälper dig fatta rätt beslut när du tippar på resultat (1, X, 2) i fotbollsmatcherna. Där hittar du en del spännande info så som liga- och lagstatistik, turneringstabeller och aktuell klubb- och fotbollsmatchinfo.
 3. När du är klar med dina Stryktipset-val, klicka på sammanställningen längst ner och välj antal veckor du tippar.
 4. Klicka sedan på knappen Betala till höger för att lämna in ditt Stryktipset-spel.
 5. Sedan återstår det bara att gå till Mina spel och följa ditt spel live eller för att se om du vunnit. Det är dit de flesta tippare går för att kolla Stryktipset resultat.
Stryktipset Online

Systemspel på Stryktipset

När du har tippat Stryktipset ett tag, börjar du lära dig hur saker och ting fungerar. Då är det ofta inte längre lika kul att satsa på enkelrader. Många tippare väljer börja då med systemspel på Stryktipset. Så här gör du, när du vill tippa på flera resultat åt gången på en och samma spelkupong:

 1. Välj först ditt önskade typ av systemspel. Informationen om de tre som erbjuds av Svenska Spels Stryktipsetkuponger hittar du nedan.
 2. Klicka därefter på spel sammanställningen som du hittar längst ner på din spelkupong.
 3. Klicka på knappen Betala för att lämna in ditt spel.
 4. Under Mina spel kan du sedan tracka dina resultat och se om du har vunnit pengar.

M-system

När du tippar Stryktipset, är det oftast M-system eller det matematiska systemet som du kör. Detta går att likna vid att tippa flera enkelspel på en spelkupong. Beroende på systemet som väljs, går det sedan att göra ett visst antal hel- och halvgarderingar.

R-system

Det reducerade systemet eller R-system på Stryktipset är ett matematiskt system där du bettar på färre antal spelrader. Din vinstsannolikhet sjunker här jämfört med M-system. Samtidigt satsar du betydligt mindre pengar på ditt spel. När du kryssat i samtliga fotbollsmatcher på Stryktips-kupongen, sker det en automatisk beräkning av antalet valda rader. Du får veta direkt hur mycket ditt R-system-kupong kostar.

U-system

Ett U-system är ett reducerat system med så kallad utgångsrad. Här kan du sätta ett utgångstecken på dina garderingar och i och med detta har du möjligheten att påverka teckenfördelningen på nyckelraderna.

Antal rätt på StryktipsetFördelning av vinstSannolikheten att vinna
13 rätt40 %1:1 594 323
12 rätt15 %1:61 320
11 rätt12 %1:5 110
10 rätt25 %1:697

H-system

I finska Stryktipset till skillnad från det svenska från Svenska Spel spelar man oftast H-System. I ett h-system har man valt ut ett antal kombinationer från det motsvarande kompletta systemet, det är alltså frågan om ett inkomplett system.

Varje h-system har ett visst schema enligt vilket spelsystemet väljer ut de s.k. nyckelraderna. Till exempel h-systemet 0 + 4 (bästa resultat -1) innehåller nio rader då det motsvarande kompletta systemet innehåller 81 rader.

Ett h-system garanterar således inte en fullträff fast alla spelmarkeringar skulle vara rätt tippade. Det garanterar endast att det finns en möjlighet till fullträff samt ett antal vinster i lägre vinstklasser.

Sannolikheten för att man har en fullträff är den samma som förhållandet mellan h-systemets radantal och det motsvarande kompletta systemets radantal. Varje h-system har också andra resultatalternativ, och dessas sannolihet visas i tabellerna nedan.

Precis som med de kompletta systemen, blir spelavgiften för h-system radantalet gånger radavgiften. Det exakta resultatet i h-system kan inte avläsas direkt ur spelverifikatet.

Urvalet av h-system i Stryktips samt prissättningen

H-systemets pris kalkyleras genom att multiplicera radantalet med radavgiften. T.ex. ett h-system med 92 rader, som innhåller fem del- och tre helgarderade matcher, kostar i Stryktips 1 92 x 0,25 = 23,00 euro.

Läsinstruktion: radantal / delgarderade + helgarderade

 • delgarderad = man har valt markeringarna 1X, 12 eller X2
 • helgarderad = man har valt alla tre markeringar 1X2
 • säker = alla övriga matcher, markerade med antingen 1, X eller 2.

H-systemen indelas i tre grupper enligt deras minimigaranti:

 • minimigarantin är det bästa resultatet minus 1
 • minimigarantin är det bästa resultatet minus 2
 • minimigarantin är det bästa resultatet minus 3

Minimigarantin berättar vilket resultat man åtminstone får då systemet får fullträff. Beakta detta då du väljer h-system.

Exempel: Du har spelat ett h-system med minimigarantin -2 och du får 13 rätt. Då har du minst 11 rätt (13 – 2) men även resultaten 13 rätt och 12 rätt är möjliga.

Snabbspel är lättast

Det är möjligt att spela h-system som snabbspel i butikerna. Du du på kupongen har valt spelnummer, typ av h-system samt snabbspel, drar spelterminalen åt dig ett spelsystem av önskad typ.

Du kan också välja partiellt snabbspel. Välj önskat h-system och markera snabbspelrutan samt gör högst 6 markeringar i önskade matcher. Du kan fritt göra hel- och delgarderade markeringar, inom ramen för det h-system du har valt.

Både i totalt och partiellt snabbspel används vid dragningarna en viktning som bygger på distributionen av speltecken i alla dittills spelade spel.

Att rätta ett h-system

Antalet vinstklasser varierar enligt antal matcher:

 • I Stryktips med 13 matcher är vinstklasserna 13, 12, 11 och 10 rätt.
 • I Stryktips med 12 matcher är vinstklasserna 12, 11 och 10 rätt.
 • I Stryktips med 11 matcher är vinstklasserna 11 och 10 rätt.
 • I Stryktips med 10 matcher är vinstklasserna 10 och 9 rätt.

Om ditt h-system visar något av de ovannämnda resultate, lönar det sig att fortsätta granskningen. Varje h-system har sin egen vinstgaranti. I Stryktips utbetalas endast vinster under två (2) euro endast i den översta vinstklassen.

Det lättaste sättet att ta reda på hur många vinstrader du har, är att du spelar via webben eller använder ditt Veikkaus-kort i butiken, och sedan granskar resultatet via din egen spelsida. Spelet kan också rättas med programmet Rasti-Pekka.

Om du önskar se de rätta raderna, går det för sig med h-systemguiden. Tabellerna i guiden gäller om h-systemet innehåller det antal träffar som tabellen avser; då förverkligas något av resultatalternativen. Vid varje resultatkombination anges dess sannolikhet.

Stryktipset matematik

Stryktipset matematik

Sannolikheten att få 13 rätt på Stryktipset i en kolumn är 1 : 1 594 323. Detta kalkylerar man genom att multiplicera de tre möjliga resultaten i varje match med varandra, alltså tre i trettonde potens, 3x3x3x3x3x3x3x3x3x3x3x3x3 = 1 594 323.

Ett helt komplett system skulle alltså kosta radpriset gånger detta radantal, t.ex. 0,25 e x 1594 323 = 398 580,70 €.

En fullträff påträffas då spelomsättningen uppnår detta belopp, förutsatt att alla rader har spelats en gång, och ingen rad har spelats flera gånger.

De största vinsterna har uppnåtts på omgångar med ett större antal av tecknen X och 2.

Stryktipparna tenderar att tippa hemmalaget som vinnare, vilket innebär att om rader innehåller många ettor, så blir vinstandelarna rätt så små.

Under omgången 51/2003 då Stryktipsets hittills största huvudvinst (539 220 euro) betalades ut, var teckenfördelningen 5 (1) – 3 (X) – 5 (2). Beloppet innehöll en extrapott som hade stigit till 370 000 euro.

Under omgången 45/1997 då både 10 och 11 rätt blev utan vinstandel var fördelningen 10 (1) – 3 (X) – 0 (2).

Sammanfattning för dig som letar efter bästa Stryktipset tips

Om du är ute efter bästa Stryktipset Tips behöver du inte leta längre. Vi på Topptips vill ge våra läsare den bästa servicen tänkbart. Vi bidrar med unika tips från expert för att optimera din vinststatistik. Om du har som vana att kolla efter tips hos exempelvis Metro eller stryktipsförslag från Matte Forslund kommer du säkerligen ha glädje av vår blogg, som är skapad med dig som användare i fokus.

Genom att ta del av extra information inför varje Lördag kommer du kunna ta bättre beslut. Vi uppdaterar vår blogg kontinuerligt för att underlätta våra läsares val på Stryktipset. Utnyttja den möjligheten och bli en vinnare nu!