Spela Topptipset – Information och Statistik Topptipset

Vill du spela på Topptipset? Då har du kommit rätt! I denna artikel förklarar vi hur du kan spela topptipset, hur du finner Topptipset statistik och hur det egentligen fungerar. Häng med! 

Spela topptipset – så gör du

Svenska Topptipset är en produkt som lanserades av spelmonopolet för flera år sedan och innebär att du som spelare måste landa åtta rätt för att ha chans att ta hem någon utbetalning. Spelen du kan sätta på baseras endast på 1×2 och då framförallt fokuserar på Svensk idrott men givetvis har du som alternativ att sätta spel på utländska sport.

Matcherna du hittar hos Topptipset kommer vara densamma som du hittar på stryktipset eller Europatipset men har då som krav för att få ut någon vinst att spelaren måste sätta åtta rätt i spelet.

Det intressanta med Topptipset är att om ingen vinner den under en vecka så sparas potten till nästa vecka, så beroende på hur det har gått föregående veckorna så kommer du ha en chans vid senare tillfälle att ta hem en ännu större vinst.

Var uppmärksam om att du måste sätta ett spel på minst 10 kronor för att kunna vara berättigad till att göra ett uttag, annars kommer din vinst att automatiskt överges till Svenska Spel och kommer att sättas in i potten för nästkommande Topptipset vinnaren att ta hem. Topptipset kommer du att hitta i de allra flesta ställen som erbjuder spel ifrån Svenska Spel och de marknadsförs med slogan ”Tips till dig som brukar ha åtta rätt!”

Topptipset grunder

Vad är topptipset?

Innan vi fördjupar oss i detta ämne så är det på sin plats att besvara frågan ’Vad är topptipset?’. Jo, topptipset handlar kort och gott om att tippa utfallet i 8 olika fotbollsmatcher. Du placerar dina spel genom att kryssa i antingen 1, X eller 2. 1 innebär att hemmalaget vinner matchen i fråga, X innebär att matchen slutar i oavgjort och 2 innebär att bortalaget vinner matchen.

Topptipset är ett poolspel för fotboll, som är skapat av Svenska Spel. På många sätt liknar Topptipset Europatipset och Stryktipset, med den enda skillnaden att du spelar på 8 matcher istället för 13.

Topptipset Flashack

När vi ändå är inne på frågan ’Vad är Topptipset’ kan vi tipsa om att kolla in olika nätforum för att få mer information om Topptipset. Topptipset flashback är en vanlig sökning hos spelare för att få tips och råd från andra spelare. 

Topptipset grunder

Det är ett bra ställe att börja lära sig kortfattat om vad odds handlar om och hur man bäst spelar på sport. Varje guide innehåller information om spelets grunder. Topptips.com är inget undantag.

För att spela topptipset kan du kliva in i vilken butik eller kiosk som helst för att få sätta ett spel som du sedan kan återlämna kvittot till butiksägaren för att ta ut dina eventuella vinster.

Topptipset fungerar på så sätt att du behöver välja 1, X eller 2. Att välja 1 betyder att du tipsar på att hemmalaget kommer att vinna, att spela på X tipsar på en kvittering och givet så betyder 2 att bortalaget kommer att vinna.

Lyckas du sedan sätta åtta rätt på en gång så har du alltså vunnit Topptipset, varpå du kan göra ett uttag och hämta dina pengar med förutsättningen att du spelat för mer än 10 kronor.

Topptipset utdelning statestik

Som nämnt ovan i artikeln så finns det variationer på den mängd som utbetalas ifrån Topptipset. Om ingen har vunnit på ett tag kommer det finnas en större utdelning när någon väl lyckas välja 8 rätt.

Utdelningen kan vara rätt stor och kan leda till en ganska markant utbetalning som då baserar på vad andra spelare som deltar i topptipset har lagt för bets som inte har gått in.

Topptipsets utdelning statestik kommer alltså bero stort på vad som har skett tidigare och du har som du säkert kan föreställa dig en god chans att ta hem en ganska schysst vinst om du sätter 8 rätt!

Följa Topptipset live

Följa Topptipset live

De som gillar att sätta spel på sport har till större del blivit van vid att kunna se matchen som de spelar på live, för att då givetvis kunna följa hur matchen går och kunna agera lämpligt när till exempel live odds är tillgängliga.

Att kunna följa topptipset live är en lyx som du oftast kan göra beroende på vart du sätter ditt spel. Vissa butiker där du kan sätta ditt spel kommer att erbjuda dig möjligheten att se matchen, men om det inte är så har du alltid möjligheten till att streama matcherna online via diverse hemsidor.

Hos utländska bettingbolag har spelare alltid möjligheten till att se matcherna live då det är en ganska standard grej att erbjuda online så väl som i spelhallar. Notera att samma funktion inte finns tillgänglig hos Svenska Spel.

En nackdel med att tippa på nätet hos Maltabolag är att du inte har möjligheten att satsa pengar på bästa svenska totospel som Topptipset. Å andra sidan går det att spela på fotboll – på enstaka matcher – till ett högre odds. Samt, vilket vi redan har sagt, se fotbollen live i hög kvalitet helt gratis utan insättning.

Topptipset liverättning 

Systemspel som Topptipset är enkelt att följa och rätta. Hos olika sajter är möjligt att rätta Toppstipset live. Direkt när du har lagt till spel kan du ha full koll på dina rader i realtid. Detta är utan tvekan det smartaste för dig som vill följa fotbollsmatcher och spela Topptipset live.

Topptipset utdelning live

Om du spelar live kan du även ta del av Topptipset utdelning live. Vinstplanen för Topptipset är alltid rörligt. Ju fler spelare som har alla rätt, desto mindre blir utdelningen. Ju färre spelare som har rätt, desto större blir utdelningen.

Topptipset statistik

Det är rätt svårt att analysera topptipset statistik och tidigare data för att förbättra sina chanser på Topptipset. Egentligen är det enda som är av hjälp är informationen om genomsnittet på resultat i Topptipsets matcher.

Vårt tips är att du väljer ett par mer eller mindre säkra spel samt spelar på känsla på alla återstående matcher som är med på spelkupongen. Fler råd hittar du i vår artikel om Topptipset tips, men nu dags att presentera olika alternativ du har när du spelar kuponger hos Svenska Spel.

Det finns sammanlagt tre typer av spel:

  • Stryk;
  • Europa;
  • Internationell/övrig

Nedan hittar du informationen som kan hjälpa dig när du tippar Topptipset och som är ett resultat av analys av tillgänglig topptipset statistik.

  • Topptipset Stryk:                               1 = 45,3 %, X = 26,6%, 2 = 28,1 %
  • Topptipset Europa:                          1 = 46,5 %, X = 24,85 %, 2 = 28,6 %
  • Topptipset Internationell/övrig:      1 = 44,0 %, X = 25,9 %; 2 = 30,0 %

Som ni ser så är det större sannolikhet för en tvåa vad gäller internationella versionen. Topptipset Europa-matcher slutar oftare med en hemmavinst, medan oavgjort utfaller oftast på Stryk-versionen.

Populära sidor