Måltipset

Vi i Sverige gillar mest Stryktipset. Nu när spelmarknaden är på väg att omregleras, kommer vi säkert att få en massa nya totospel som konkurrerar med Svenska Spels favoriter. Vi tippar att många nya svenska spelbolag kommer även att lansera ett alternativ till Måltipset – en av mest spännande Svenska Spels produkter som har fått alldeles för lite uppmärksamhet.

Det återstår att se vilka nya totospel där antal mål är med i bilden Sverige kommer att få. Nu fortsätter vi tippa Måltipset – ett spel med en bra vinstchans (se nedan), men där högsta vinsten är rätt svårt att tippa. Tyvärr har spelet en rätt låg återbetalningsprocent, vilket vi verkligen hoppas kommer att ändras när spelmarknaden öppnar upp och konkurrensen blir högre. 46 procent till spelarna är ett skämt.

Måltipset spel

 • Övergripande vinstchans: 1:63
 • Högsta vinsten: 1:5 852 925
 • Återbetalning på Måltipset är 46 % av omsättningen.

Spela Måltipset

Måltipset går ut på att spelaren tippar de 8 målrikaste fotbollsmatcherna i listan som tillhandahålls av Svenska Spel. Totalt är det 30 matcher med på kupongen. Är du en ensam vinnare med alla rätt på din kupong, vinner du minst en miljon kronor på Måltipset! Det är alltså en garanterad summa som Svenska Spel alltid måste betala.

Om ingen spelare har fått 8 rätt i spelet,  rullar vinstsumman över som en tipsjackpott till nästa omgången av Måltipset.

När du spelar Måltipset, kan du välja mellan att satsa pengar på system eller spela på enkelrader. Det är samma process som när du tippar Stryktipset som gäller. Skillnaderna är minimala.

Du kan självklart även välja funktionen Xperten även när du tippar Måltipset. Här väljer du alltså om du vill ha hjälp av tio Svenska Spels experter med att tippa vilka spel som kommer att vara de målrikaste. Dessutom går det även att annulera dina lagda spel. Denna funktion är alltså tillgänglig på alla svenska stryktipsspel.

Tippa enkelrader på Måltipset

 1. Klicka på Spela efter att ha loggat in på ditt Svenska Spels konto på internet eller i mobilen för att börja tippa enkelrader.
 2. Välj de åtta Måltipset-fotbollsmatcher som du tror blir målrikast denna omgång.
 3. Klicka på spelsammanställningen som går att hitta längst ner eller fortsätt tippa Måltipset genom att:
 4. Lägga till fler enkelrader. Ny rad aktiveras direkt när du klickar på din önskade spelrad.
 5. Välj Joker om du så önskar och sedan välj även din insats samt antal veckor på sammanställningen som du vill din Måltipset-kupong ska gälla. Det är självklart inte så smart att välja flera veckor, om du nu inte gillar lotteri och har en riktig konstig strategi när du tippar fotboll.
 6. Betala för din enkelrad.
 7. Du kan sedan kolla Måltipset resultat  och se om du vunnit under Mina spel-fliken.

Systemspel

 1. Klicka först på ”Systemspel” inne på Måltipset-kupongen och välj din typ av systemspel. Här går det att välja mellan antingen M eller R-system.
 2. Klicka och välj samma antal matcher som systemspel avser.
 3. Klicka på sammanställningen av Måltipset-spel som du hittar längst ner och välj Joker-spelet, din insats och hur många omgångar och veckor du vill spela med denna spelkupong.
 4. Betala och kolla resultat sedan när matcherna är över. Det gör du under Mina Spel.

Spela Måltipset


Xperten för system

Notera att när du tippar Måltipset, kan du även välja funktionen Xperten för dina systemspel. Så här gör du för att aktivera funktionen på din systemspelkupong:

 1. Klicka på ”Systemspel” och välj din typ –  M eller R-system.
 2. Klicka på pilen längst upp till höger för att välja aktivera Xperten.
 3. Välj önskat systemspel.
 4. Klicka på ”Klar” längst upp till höger på Måltipset-kupongen.
 5. Klicka sedan längst ner om du vill köpa till Joker, ange insats och välja antal veckor du spelar.
 6. Köp kupongen, kolla spelen och se sedan hur mycket du har vunnit under fliken Mina Spel.

Tipsinfo

På Måltipset får du tillgång till Tipsinfo. Så här gör du:

 1. Klicka på menypilen längst upp till höger.
 2. Välj Tipsinfo i menyn och filtrera enligt önskemål.

Måltipset vinstplan

VinstfördelningVinstchans
8 rätt55%1:5 852 925
7 rätt20%1:33 255
6 rätt25%1:905
5 rätt4 frirader1:68