EM 2020

För första gången någonsin ska ett EM-slutspel spelas i mer än ett arrangörsland. Vart spelas då egentligen turneringen? Totalt är det 12 städer som får äran att vara värd för mästerskapet. De är Köpenhamn, Saint Petersburg, Baku, Budapest, Bukarest, Rom, Bilbao, München, Amsterdam, London och Dublin.

Eftersom fotbolls kval lottningen inte är gjord ännu är det svårt att redan nu bidra med EM 2020 tips. Vem vinner nästa EM enligt spelproffs? Den regerande världsmästaren Frankrike slåss tillsammans med Belgien och Tyskland om att stå som vinnare när turneringen är slut. I alla fall om man ska tro experterna. Dock krävs det först ett EM-kval, sedan en lottning till gruppspelet innan rekarna börjar leverera högklassiska EM 2020 speltips.

Streama EM 2020 gratis

Exakt vilka spelbolag som kommer kunna erbjuda fotbolls em 2020 live stream är oklart i dagsläget. Under VM var det de största spelbolagen som köpte rättigheter och samma lär gälla under EM. Däremot vågar vi slå fast att ett spelbolag med EM streaming i högsta grad kommer att vara verklighet när turneringen drar igång. Det gör att du kommer kunna njuta av EM stream från Sverige i HD gratis. Som regel behövs nämligen bara ett positivt spelsaldo på ditt konto och du kan streama matcher live i HD.

Att streama matcherna hos spelbolag är det många som föredrar eftersom de kan ha allting samlat under samma sak. Statistik, liveuppdatering från de andra matcherna + att spelarna kan betta live på matchen de tittar på. En modern bettingupplevelse helt enkelt!

EM 2020 på TV

Som vanligt när det vankas mästerskap i fotboll är det inte någon tvekan vilken kanal matcherna kommer att gå i. EM 2020 fotboll sändningar har TV4/C More och SVT som vanligt lagt beslagt på. Det gör att de har tv rättigheter för EM 2020 i Sverige under hela turneringen.

Lottningen till EM-kvalet sker den 2 december 2018 och efter årsskiftet är det dags för herrarnas kval att börja.  Som vanligt hoppas vi på härliga sändningar och många nya minnen från duktiga kommentatorer och vassa analyser i studion. Det kan ju inte bli sämre än SVT:s VM-studio i alla fall.

Odds på EM 2020

Under mästerskap som EM och VM är bettingen som galen. Spelbolagen slåss med näbbar och klor för att få sina kunder, och bonuserbjudanden haglar överallt inför och under ett mästerskap. Att spela på EM är därför otroligt enkelt och oddsen brukar vara högre på dessa turneringar än “vanliga” matcher. Under 2020 kommer det nya licensavtalet vara i full gång och du kan därför jämföra spelbolag med svensk licens för att få de bästa oddsen.

Fram tills EM börjar får du nöja dig med att betta på EM kval och Nations League istället. Vilket spelbolag som har bästa odds på EM 2020 och vilka länder i fotbolls EM som lyckas kvala in återstår att se. Oavsett vilket ser många fram emot att det är 24 länder i fotbolls EM ännu en gång.

EM Skytteliga – Europas bästa målskyttar

De målskyttarna som är bäst i fotbolls EM genom tiderna är Michel Platini och Cristiano Ronaldo. Platinis bedrift är dock lite mäktigare då han gjorde 9 mål på 5 matcher i samma turnering, medan Ronaldo har gjort 9 mål på 21 matcher under flera mästerskap. Om Portugal kvalificerar sig till EM 2020 lär Ronaldo gå om UEFAs nuvarande president. Om formen håller i sig lär han vara en av spelarna med lägst odds på att bli den bäste målskytten och vinna skytteligan i EM 2020.

Antoine Griezmann vann EM 2016 skytteliga med sina 6 mål. 2012 har märkligaste statistiken eftersom det var 6 olika spelare som delade på skytteligasegern. Under EM 1992 kom Tomas Brolin delad etta i skytteligan med sina 3 mål. Skytteliga-titeln räknas bara i själva mästerskapet och inte under kvalet eller slutspel i ett eventuellt playoff på vägen dit.

EM 2020 Spelschema

Lottningen till EM-kvalet sker den 8 december. Hur spelprogram och eventuella tider ser ut vet vi efter EM-kvalet. Spelschema för kval påverkas av placeringen i nya Nations League. Antalet deltagande lag kommer precis som under förra EM att vara 24 stycken. Semifinalerna och EM-finalen spelas på Wembley Stadium i London men totalt är det alltså 12 olika nationer som arrangerar mästerskapet. När det väl är dags för lottningen av slutspelsschema för fotbolls-EM 2020 kommer vi finnas där redo i högst hugg med liverapporteringar.

EM 2020 kval tabell

EM-kvalet lottas den 8 december då UEFA:s 55 medlemsnationer ska lottas in i 10 olika grupper. Eftersom det är så många lag som står värd är inget lag kvalificerat direkt. I Mars 2019 drar kvalet igång och du kan se tabellen för samtliga grupper hos UEFA:s hemsida eller hos olika spelbolag. Nytt för nästa mästerskap är att det inte bara är EM-kvalet som kommer att avgöra om lag kommer till EM. 20 lag får direktplats från EM-kvalet medan 4 lag tar sig in via Nations League. Med 24 deltagande lag är det bara att hoppas att Janne Andersson och hans mannar lyckas kvalificera sig.

Senaste resultat i EM 2020 kval

Vill du ha reda på alla UEFA matcher resultat är deras hemsida bästa vägen att gå. Annars finns alltid den klassiska SVT Text sidan 377 som hjälpt svenskar i alla tider känns det som. Är du inte nostalgiskt lagd kan du ladda hem en app som livescore eller flashscore för att ta del av de senaste resultaten direkt.

Ställ in notifikationer om du direkt vill få en uppdatering när det är mål eller en höjdpunkt till din mobil eller surfplatta. Idag är möjligheterna väldigt många till att ta del av resultat på EM kval 2020 och andra landskamper. Vårt tips är att vända dig till ett spelbolag som erbjuder live betting eftersom de alltid uppdaterar senaste resultaten med målservice.