Championship

Visst är Premier League den engelska fotbollsligan som berör mest men betting på engelsk andradivision är också otroligt vanligt. Svenskar har spelat Stryktipset sedan 1934 och eftersom många tar hjälp att Stryktipsförslag eller andra rekar på Championship är intresset enormt. Med tanke på att vinnaren flyttas upp till BPL (Barclays Premier League) är det många miljarder kronor på spel.

Omsättningen på betting på andradivisionen i England är också i miljardbelopp och det diskuteras flitigt om vilka som har de bästa speltipsen på The Championship 2018/19. Ligan är nästan mer lik NHL än övriga fotbollsligor eftersom det spelas så enormt mycket matcher. Totalt spelar ett lag 46 matcher på en säsong. För Championship tips och andra bet tips kan du bara spana in vår sida. För nyheter och diskussioner är Twitter, Expressen och Aftonbladet bra sidor att spana in.

Streama Championship gratis

För den som vill se Championship stream från Sverige live online är det några spelbolag som har rättigheterna. Vanligtvis är det de stora aktörerna som Bet365, Leo Vegas, Betsson och Unibet som visar mest sport. Vill du se engelsk div 2 fotboll i HD gratis kan du göra det hos olika spelbolag. Det finns inte mycket som slår livestreamad Championship fotboll på lördagar för Stryktipset matcher. Fördelarna med att se matcherna hos ett spelbolag är att du kan följa statistik, betta live samt växla mellan matcherna på samma gång. Att ha allt under ett och samma tak är en modern betting- och tittarupplevelse du kan njuta av.

Championship på tv idag

Precis som vid Premier League gäller det att ha Viaplay eller Viasat-paketet för att titta på Championship på tv i Sverige. De flesta matcherna visas på TV10 vilket gör att många har möjlighet att ta del av TV rättigheter för andradivision i England. Tidigare hette programmet Tipsextra men numera är det inte någon studio. Viasat har fått mycket beröm för sina tv sändningar oavsett om det är golf eller fotboll. För de riktigt inbitna fansen är Championship matcher på varje lördag för Stryktips Fansen en riktigt stor höjdpunk under veckan. Vilka tv tider för engelsk fotboll på lördagar som gäller har nog de flesta koll på men 16.00 är den mest klassiska av avsparkstider.

Odds på Championship

Att betta på Championship är otroligt populärt. Vanligt är  Championship betting hos Betway eftersom de är ett brittiskt spelbolag som satsar hårt på ligan. “To get promoted” krävs det att vinna ligan eller vinna play off finalen som går på Wembley i slutet av maj. Vem som har bästa odds på engelska Championship i fotboll bland alla svenska spelbolag på nätet varierar beroende på vilken match det är. Under stormatcher som slutspelet eller derbyn kan spelare ta del av speficika bonusar och andra kampanjer. Att betta på fotboll i England (oavsett om det är lägre divisioner) kommer alltid ligga svenskarna väldigt varmt om hjärtat.

Championship löner

Även om det inte är Premier League (med världens högsta löner) betalar Championship enorma summor i löner. Under 2016/17 la lagen enligt revisionsbyrån Deloitte hela 99% av sina intäkter på just spelarlöner. Anledningen är att det är otroligt ekonomiskt gynnsamt att gå upp till PL och dessutom vill klubbarna såklart inte åka ur engelska Championship.

Klubbarna i 2nd division är knappast de som ger högst lön i England 2018 men ur ett internationellt perspektiv är det ingen andradivision i världen som har högre löner än vad Championship har. På den totala löneligan kommer Championship på en åttonde plats. Snittlönen ligger på 115,398 kronor i veckan för fotbollsspelare i div 2 i England. Det innebär att man är före turkiska, mexikanska, portugisiska, holländska och schweiziska ligan med råge.

Skytteliga – bästa Championship målskyttar

Sedan ligan fick sitt nya format 2004/05 har 14 spelare blivit bäste målskytt. Den enda spelare som vunnit skytteligan i Championship mer än 1 gång är Sylvan Ebanks-Blake som vann skytteligan 2007/08 och 2009/10. Säsongen 2017/18 var det tjecken Matej Vydra som kammade hem titeln som bäste målskytt. Flest mål under en säsong har Glenn Murray från Crystal Palace stått för. Därmed är han bäst genom tiderna. Enligt statistik gjorde han 30 mål den säsongen.

Enligt spelbolagen kommer Neal Maupay eller Dwight Gayle att vinna skytteligan säsongen 2018/19. Därefter är Jay Rodriguez favorit på en tredje plats. Vem som blir den bästa av målskyttar återstår att se men det ska i alla fall bli kul att följa utvecklingen.

Championship Spelschema

Det är enormt många matcher som spelas under en säsong. Detta gäller alla Championship lag som spelar 46 matcher på en säsong. Når man playoff blir det ännu fler matcher. Vill du se kommande omgångar i The Championship eller ett komplett schema för 2018/19 kan du göra det på FA:s (engelska fotbollsförbundets) officiella hemsida. Som regel går matcherna på lördagar och spelschemat 18/19 är inget undantag. Lördagar är åtsatta åt engelsk ligafotboll och till skillnad mot PL har andradivisionen kvar den ruffiga auran. Spana in div 2 England spelprogram för att se vilka matcher du vill betta på.

Championship tabell

För aktuell tabell i Championship 2018/2019 har du väldigt många olika alternativ. Vill du vara 100% säker är FA:s hemsida bäst även här. Annars kan du kolla in en resultat-app, en sportsida eller varför inte en nättidning. Engelsk ligafotboll berör många och därför finns tabellen att ta del av på många olika ställen. Välj dock en pålitlig hemsida eller aktör så att du får rätt ställning i Championship. En felaktig tabell är ingen höjdare för någon. Spelbolagen har också stenkoll på tabeller och statistik.

Senaste resultat i engelska Championship

Vill du följa senaste målservice och Championship resultat är det bra att ladda hem en app som Forza, Flashscore eller Livescore. Där du kan du ställa in notifikationer på dina favoritlag och utvalda matcher för att direkt bli uppdaterad. Vår favorit är dock att spana in resultaten hos ett spelbolag som erbjuder live odds. Eftersom de uppdaterar oddsen i realtid måste de ha direkt uppdatering och live resultat i Championship matcher. Trots att det är andraligan i England 2018/19 och inte Champions League eller Premier League, är det många som vill ta del av resultaten i matcherna.