Bolagsspel

BolagsspelI Sverige är det enormt populärt med bolagsspel. Svenska Spel har utvecklat produkten Arenan som är ett perfekt bettingspel för alla som gillar spela tillsammans med andra. För att använda sig av Arena Bolagsspel krävs det att du har ett spelkonto hos Svenska Spel och en inloggning till deras hemsida svenskaspel.se.

Notera att det snart sker stora förändringar på den svenska spelmarknaden. Det gör att du säkert kommer att få möjligheter att spela bolagsspel på de bettingsidor som numera har licens i utlandet, t.ex. på Malta. Vi på Topptips följer utvecklingen noga och kommer att presentera alla nya spännande bolagsprodukter, så fort de lanseras.

Spela bolagsspel

Reglerna och texten nedan avser Svenska Spels bolagsspel så som de ser ut 2017. Med bolagsspel spelar man med ett gemensamt spelkonto till vilket medlemmarna för över pengar. Vinner bolaget så delas vinsten mellan medlemmarna och sätts in på bolagets gemensamma spelkonto.

Vinst som överstiger 5000 kr per deltagare förs direkt över till respektive medlems spelkonto. Du kan när som helst ta ut din del av pengarna från bolaget. Tjänsten fungerar med Stryktipset, Europatipset, Måltipset, Topptipset, Powerplay, Bomben, Keno, Lotto med Joker samt Externa systemspel. Läs mer under fliken Bolagsspel.

Tips-SM

Tips-SM är årets höjdpunkt för alla Stryktips- och fotbollsfantaster. Tävlingen sträcker sig över sex Stryktipsomgångar där bästa lag och individuella tippare slåss om mästartitlar och prispengar.

För att delta spelas ett 64-raders system på Stryktipset. Förstapriset är 300 000 kronor och en resa till Premier League-premiären. Finalen avgörs genom en kunskapstävling om fotboll.

Spelkompisar

Personer som du har bolag tillsammans med eller deltar i tävlingar med hamnar automatiskt i Spelkompisar. Från Spelkompisar kan du bjuda in personer till dina befintliga bolag/lag.

Spelkompislistan ligger även till grund för snabbval vid inbjudningar när du skapar ett nytt bolag eller lag. Du kan givetvis ta bort de personer som du inte vill ha i din spelkompislista.

Bolagsspel spelguide

Bolagsspel spelguide

Så här spelar du Bolagsspel från Svenska Spel:

  1. Spelare med konto på svenskaspel.se skapar ett bolag och bjuder in andra spelare genom att ange e-postadress till dessa.
  2. De inbjudna får ett e-post där de accepterar medlemskapet i bolaget. För att kunna acceptera inbjudan krävs att man har eller skaffar ett konto på svenskaspel.se.
  3. Medlemmar sätter in pengar till bolagets saldo. Denna summa dras från medlemmens personliga spelkonto.
  4. Bolaget blir spelbart när minst två medlemmar tackat ja och fört över pengar.
  5. För att spela med bolaget väljs bolagets saldo i betalningsdialogen.
  6. Om bolaget avslutas betalas samtliga medlemmars andelar ut till respektive spelkonto.

Bolagets roller

Aktiv bolagsmedlem

Kan lägga spel samt annullera spel där medlemmen deltar. Medlemmen kan kommunicera med övriga medlemmar, sätta sig vilande samt ta bort sig själv från bolaget.

Bolagshållare

Bolagshållaren är den som skapat bolaget. Förutom de grundläggande funktionerna kan bolagshållaren även bjuda in, ta bort och sätta medlemmar vilande. Bolagshållaren kan även rekommendera insättningar till övriga medlemmar samt avsluta bolaget.

Vilande medlem

När en medlem sätts vilande överförs dennes andel i bolaget till det privata spelkontot. Den vilande medlemmen kan därefter endast se de spel som hen deltagit i.

Den vilande medlemmen har fortsatt tillgång till bolagsdetaljer, chatt, e-post och transaktionshistorik men kan inte lägga nya spel eller se de spel som är lagda efter det att medlemmen satts vilande. Medlemmen kan be om aktivering som hanteras av bolagshållaren.

Bolagsspel saldon

Spelbart saldo

Spelbart saldo är det lägsta medlemssaldot multiplicerat med antalet medlemmar inklusive eventuellt saldo på avrundningskontot (se nedan).

Bolagssaldo

Bolagssaldo är det totala beloppet av samtliga medlemmars saldon.

Ditt saldo i bolaget

Det saldo du har i bolaget och som kan tas ut.

Avrundningskonto

Avrundning sker till hel krona från varje medlems bolagskonto vid betalning och vinst. De kronor som ej kan fördelas sparas på ett avrundningskonto för bolaget. Kronor hämtas från avrundningskontot vid nästa spel/vinst vilket innebär att summan på kontot maximalt kan vara 4:50 kr för ett bolag med 5 medlemmar. Om Spelbolaget avslutas så tillfaller eventuell behållning på avrundningskontot Svenska Spel