Vinnarvad

Är du från Finland, vet du säkert redan att Vinnarvad är en stor spelform. Den finns tillgänglig på det statliga spelbolaget Veikkaus. Om du gillar betting och bor i grannlandet, är det ett måste att du håller stenkoll på hur du spelar på Vinnarvad. Visst går det inte att få bonus från Veikkaus, men oavsett det är det bra, om du vill framstå som oddsexpert, när du pratar med dina finska vänner.

Vinnarvad Online

Spela på Vinnarvad

Du börjar spelet Vinnarvad genom att välja det spelobjekt du vill satsa på. Ett klick på det önskade objektet för dig till spelkupongen. Du kan filtrera grenar och spelformer genom att välja bland utbudet i menyerna Visa spel och Visa gren.

Välj de spelare du önskar för varje placering (1-3, beroende på spelsättet). Ett förnyat klick på en tävlare annullerar valet. Klickar du på länken Töm rutfältet försvinner alla val. Hur stor din rad är visas nedanför den här länken.

Mer information om matcherna (statistik och artiklar) får du genom att klicka på länkarna för matchen som finns uppe till höger invid rutfälten. Länken Mera information om matchen för dig till tilläggsinformation, t.ex. tv-program, spelplats (om matchen spelas på ett neutralt fält) och länkar till artiklar om matchen.

Du kan bekanta dig med objektmatchens spelfördelning och ackumulerade omsättning vid tidpunkten för spelet genom att klicka på Spelfördelning upptill på spelkupongen. I vissa spelformer, som Vinnarvad syns fördelningen automatiskt, ifall omsättningen varit tillräckligt stor för att procenten kan anges. Oddsen för ditt system kan du kontrollera via länken Systemets odds. Länken Alla odds visar dig oddsen för all tänkbara rader.

Då du har valt dina tävlare, klicka på Färdig-knappen, så flyttas ditt spel till spelportföljen.

Betala spelraden

Du ser i spelportföljen vilka matchresultat, hur många rader och vilken insats du valt samt totalpriset för ditt spel. Du kan ta bort ditt spel från Färdiga-spelportföljen genom att klicka på länken Töm portföljen.

Efter att du har gjort dina val på kupongen är det dags att godkänna och betala för spelet. Du betalar genom att klicka på Färdig-knappen i nedre kanten på kupongen. Ditt spel flyttas till Spelportföljen på sidans högra kant under rubriken Färdiga. Nu kan du antingen flytta spelet till inköpskorgen för att vänta medan du spelar mera eller du kan betala spelet genom att klicka på knappen Betalning.

Efter att du klickat på Betalning-knappen öppnas en ny sida, där du ser informationen om ditt spel. Det lönar sig att ännu en gång kontrollera att alla uppgifter är som du vill ha dem innan du betalar för ditt spel genom att klicka på knappen Betala Vinnarvad.

Du ser i spelportföljen vilket spel du valt och vad det kostar. Ifall du redan har loggat in ser du också saldot på ditt spelkonto. Kontrollera uppgifterna för ditt spel och betala spelet. Ifall du inte redan är inloggad kan du knäppa in ditt spelsignum och lösenord i portföljen.

Dina färdiga spel betalar du i inköpskorgen. Du kan ännu ändra på varje enskilt spel eller ta bort det från inköpskorgen det genom att klicka på det spelet. Genom att klicka på knappen Betala alla spel betalar du för hela inköpskorgen på en gång. Spelen betalas och debiteras via ditt spelkonto och därför betalas också vinsterna in på spelkontot efter att resultaten blivit fastställda.

Du kan logga in på ditt spelkonto när som helst under spelets gång via inloggningsrutorna uppe på sidan. Om du redan är inloggad i webbtjänsten syns också saldot på ditt spelkonto i portföljen. Kontrollera uppgifterna för ditt spel innan du betalar. Uppgifterna sparas ett år i Veikkaus’ spelsystem. Du kan också skriva ut speluppgifterna.

Spelformer Vinnarvad

Spelformerna i Vinnarvad

 • Vinnarvad – Tippa vinnaren i en tävling.
 • Dagens Dubbel – Tippa vinnarna i två olika tävlingar.
 • Dagens Trippel – Tippa vinnarna i tre olika tävlingar.
 • Superdubbel – Tippa de två bästa i en tävling, i rätt ordningsföljd.
 • Supertrippel – Tippa de tre bästa i en tävling, i rätt ordningsföljd.

Systemspel i Vinnarvad

Systemspelen är fullständiga system. Att systemspela är att spela flera rader inom samma rutfält. Spelet omfattar alla de enskilda rader som man kan kombinera av valen. Du kan systemspela genom att kryssa för flera vinnare eller placeringar inom den spelform du väljer.

Vinnarvadets Supertrippel-system

Om man väljer tre av samma alternativ för varje placering blir systemets storlek 3*2*1=6. Samma deltagare kan inte vara etta och två på en gång. Om tävlingen har fler än 19 deltagare aktiveras alternativen: annan vinnare, annan andraplats och annan tredjeplats. Då gäller inte formeln ovan.

Hur systemens storlek beräknas

Det går snabbt att räkna storleken på alla system. Uträkningen görs enligt följande exempel.

Först multipliceras antalet kryss i varje rad sinsemellan.

4 x 5 x 9 = 180

Sedan söker man fram de omöjliga kombinationerna (identiska nummer)

 1. på ovan- och mittraden -> 3
 2. på ovan- och underraden -> 2
 3. på mitt- och underraden -> 3

Sedan multipliceras de tre tal, som nyss räknades, med antalet kryss som inte hör till radparet.

Det vill säga: de tre identiska talen på ovan- och mittraden multipliceras med antalet kryss på underraden, 9.

De två identiska talen på ovan- och underraden multipliceras med antalet kryss på mittraden, 5.

De tre identiska talen på mitt- och underraden multipliceras med antalet kryss på ovanraden, 4.

 • 3 x 9 = 27
 • 2 x 5 = 10
 • 3 x 4 = 12

Dessa tal subtraheras från summan av kryss i alla rader, 180.

180 – 27 – 10 – 12 = 131

Detta tal är dock för litet ifall systemet innehåller ett eller flera alternativ för vinnare, två eller trea.

Till slut adderas antalet alternativ för de tre placeringarna och summan multipliceras med 2.

Alltså 2 x 2 = 4.

Systemets storlek är sålunda 131 + 4 = 135

Tack vare Supertrippel kan olika idrottsgrenar vara objekt för vadslagning på ett mera mångsidigt sätt.

Vid vissa evenemang ökar antalet möjligheter så mycket genom att man tippar rätt ordning bland de tre bäst inom en tävling att vadslagningen blir intressant.