Oddsspel

I denna artikel går vi igenom vad kan du välja olika typer av oddsspel. Fokuset ligger på alternativ som det går att betta på. Dessutom hittar du även en del svar på viktiga frågor som du kan ha när du satsar på sport och odds. Vi börjar med att kika på singelbets och andra bettingspel eller tipsspel som det går att välja på svenska spelbolag på nätet. Liknande regler gäller även oddsspel hos ATG.

Singelbets

Med en förutsägelse kan du använda single bet-alternativet (singel), med två eller flera förutsägelser kan du placera flera satsningar, och med tre eller flera förutsägelser kan du placera ett ”system” eller ”kedjans” -spel. Notera att makuleringstid av oddsspel inte beror på vilken typ av spel du lägger. Om du föredrar att placera enskilda eller systemspel, måste du välja önskat alternativ. Du kan välja din vadslagningstyp genom att följa bilden neråt.

Vad är då en ”singel” -sats? Singelspel är den enklaste sättet att satsa. Du förutser ett resultat, specificerar önskad insats och lägg satsningen. Om din förutsägelse verkar vara korrekt vinner du vaden. Vinsterna beräknas genom att oddsen multipliceras med insatsen.

Multipelbets och chainspel

Multipla satsens totala odds beräknas genom att odla oddsen för alla individuella förutsägelser. Observera att flera insatser anses vara vunna om alla dina förutsägelser visar sig vara korrekta.

Inom multipelbets går det även att urskilja en annan typ av oddsspel, nämligen chainspel. ”Chain” – vad som är en kombination av enkla satsningar, inklusive händelser som är oberoende av varandra. Summan av enkel satsning av kedjans varje händelse är lika med summan av kedjan.

Klienten får chansen att självständigt bestämma vilken satsning som ingår i kedjan och spelningen endast vid den första händelsen i kedjan. Således importeras begreppet ”kedjans konto”. Efter turneringen av varje enskild satsning som ingår i kedjan beräknas summan av det kontot. Ursprungligen är det lika med summan av den första insatsen.

Om summan på kedjekontot är mindre än sin ursprungliga summa, beräknas kedjans nästa evenemangs enskilda satsning av kontosaldot. Förfarandet för kedjans beräkning beror på vilken satsning som anges i den angivna biljetten men inte i tid. Summan som kvarstår på kontot efter beräkning av alla satsningar i kedjan är ett betalningsbelopp. Om summan på kontot når noll – kedjan bryter och anses vara förlorad.

Kombination inom oddsspel

Vilka satsningar kan kombineras för att bilda en multipelbets? De allra flesta erbjudna oddssatsningarna kan kombineras fritt i en multipel. Det finns dock några undantag, till exempel vissa Formel – 1-spel som bara kan placeras som enskilda satsningar.

Det är spelbolaget som erbjuder oddsspel som bestämmer vilka vad som kan kombineras och deras beslut baseras på olika faktorer, som respektive spel eller händelse. Du kommer att bli informerad om sitt beslut från det datum då vaden läggs. Observera: flera satsningar på samma händelse / utfall kan inte placeras som en multipel eller ett systemspel.

Systemspel

Så snart du har angett tre eller flera resultat på insatsen, kan du placera ett systemsats på odds. Antalet möjliga system satsningar beror på antalet förutspådda resultat. De möjliga varianterna av systemet satsar med dina förutsägelser kommer att visas automatiskt.

Huvudskillnaden mellan systemspel och multipla satsningar är att du kan vinna ett systemsats även om inte alla dina förutsägelser är korrekta. Till exempel, i fallet med en 2/3 system satsning, vinner du även om endast två av dina tre förutsägelser visar sig vara korrekta. Observera att mängden möjliga vinster på oddsspel som visas när du lägger din insats motsvarar de maximala vinsterna. I ett systemsats skapas kombinationer av förutsägelser automatiskt.

Att lägga en insats på oddsspel

För att lägga din insats på oddsspel hos spelbolaget, logga in först med ditt inloggningsnamn och lösenord. Välj ett eller flera spel från vår line-up och använd musen för att klicka på ett beräknat resultat. Din insats kommer då att visas i insatsen på höger sida på hemsidan.

Ange sedan det belopp du vill satsa och din önskad typ av insats (singel-, parlay-, system- eller kedjesats) och klicka på ”nästa”. I den tredje och sista fasen kan du antingen slutligen bekräfta vadet eller avbryta det. Observera att de flesta sidor med oddsspel inte tillåter att avbryta spel när de har placerats.

Avbrutna oddsspel

När i en spelares eller ett lags namn eller i poängen totalt finns ett felavtryck eller om en insats har godkänts när en match redan har startats avbryts insatsen av oddsspel. Om det finns en system / kedja / express satsning, tar det udda av det här spelet odds 1. Om insatsen har godkänts kan ingen avbokning av kupong ske. Med andra ord är oddsspel makulering inte möjlig.

Live oddsspel

Live oddsspel kommer att hålla dig i spänning till uppsägningen av sportevenemanget. Hundratals fans gör samtidigt satsningar i realtidsläget. Oddsen för vadslagning är dynamiska och förändras beroende på sportevenemangets gång.

Samtidigt visas den detaljerade informationen, som den förflutna tiden, nuvarande poäng, kvantitet av de visade gula och röda korten, etc i realtid. LIVE oddsspel finns inte bara för fotbollsspel, men också för andra sportevenemang, som tennis, Formel 1, Amerikansk fotboll, ishockey, skidåkning etc.

Uppskjutna odds

Om en spelningshändelse inte sker som planerad av någon anledning, eller om den slutar utan officiell poäng och inte förnyas inom 30 timmar, kommer insatserna att återbetalas eller krediteras ditt konto. Om den här spelhändelsen är en del av en parlay- eller systemsats satsas händelsen ut med odds 1.

Problem vid inlämning av oddsspel

Ibland har vi alla problem när vi försöker lämna in en kupong. Upplever du att något inte fungerar som det ska vid inlämning av ditt oddsspel, rekommenderar vi att du följer stegen nedan. En vanlig fråga bland svenska bettingspelare är hur lång makuleringstid är det på top7. Vi har snarare problem med makuleringstid än med inlämning. Men även denna fråga anser vi på Topptips.com vara viktig.

Hur gör du då vid problem? Först och främst, kolla detaljvy av motsvarande satsning i ”Mitt konto” / ”Mina insatser” för att vara säker på att vadslagningsevenemanget redan har ägt rum. Om evenemanget redan har ägt rum och mer än tre timmar har gått sedan meddelandet av resultaten, men din insats fortfarande inte beräknas, vänligen kontakta spelbolagets kundsupportteam och ange ditt användar-ID och motsvarande insatsnummer (som visas i det detaljerade vy över vadslagningen).

Observera att det ibland kan finnas förseningar i beräkningen eftersom resultatet måste bekräftas av officiella källor. När det gäller LIVE-spel beräknas satsningarna i realtid när spelet fortskrider. I enskilda fall kan det förekomma förseningar i beräkningen kring oddsspel. Till exempel, för att göra en korrekt beräkning kan det vara nödvändigt att granska rekordet för sportevenemanget. Det är dock möjligt först efter att matchen avslutats, eftersom service av LIVE-spel är viktigare.

Överskridande av vinstgräns hos spelbolag

Spelbolagen har rätt att sätta lägre vinnande gränser per satsning. Du kommer att bli informerad om detta direkt när du lägger din satsning på oddsspel. Det kan finnas olika anledningar till att ändra en vinnande gräns, beroende på utbud och efterfrågan på en vadslagning.

Observera att vinnande gränser också kan sänkas under en kort tid när våra bookmakers uppdaterar oddsen. Det är vanligtvis möjligt att placera samma satsning med högre insatser kort därefter. Under tiden kan dock oddsen också ha ändrats.