Dags för fler hockeymatcher i SHL. Vi ger dig våra speltips och senaste nyheter inför nästa omgång i Sveriges bästa ishockeyliga.

Rögle – Luleå

Rögle klappade ihop totalt i den senaste hemmamatchen mot Linköping och spelarna vill visa hemmafansen att de kan bättre. Luleå glänser inte offensivt. Rögle stuvade om rejält i femmorna senast. Vi vet inte om det dykt upp några nya problem. Ville Kolppanen är långtidsskadad. Luleå kom till spel utan Einar Emanuelsson, Janne Sandström, Joey Hishon och Sondell i matchen mot Malmö.

Örebro – Mora

Örebro har sammantaget varit en stor positiv överraskning i våra ögon och de är svåra att bryta ner defensivt. Mora är ett av seriens sämsta bortalag.

Färjestad – Brynäs

Brynäs har tagit ett par tunga skalper på bortaplan den senaste tiden då de kunnat försvara sig och kontringsspela. Vi håller Färjestad högre. Färjestad kom till spel utan Anton Grundel och Martin Johansson senast. Alexander Johansson är borta sedan tidigare. Brynäs fick klara sig utan David Paille och David Rautio som var sjuka i torsdags. Kevin Clark, Jesper Boqvist och Samuel Asklöf var skadade.

Caporusso har varit petat en tid och Zanetti har lånats ut till HV71. Målvakten Felix Sandström tvingades kliva av under matchen mot Färjestad. Under fredagen framkom uppgifter om att målvaktsduon Rautio och Sandström skulle missa igen och att Brynäs kontaktat Johan Holmqvist för att eventuellt kunna värva honom. Mikael Johansson har varit med Brynäs på ett korttidskontrakt men han skadade sig i torsdags och får av den anledningen inte förlängt. Positivt är att Paille ska vara tillbaka och då tar han Johanssons plats.

Frölunda – Linköping

En svårbedömd match mellan två lag som varit ojämna i sina prestationer under säsongen. Frölunda förtjänar ett visst favoritskap på hemmaplan. Frölunda saknar Sean Bergenheim och Ponthus Westerholm sedan tidigare. Vi känner inte till om det dykt upp några nya problem. Linköping hade inte tillgång till Patrick Mullen och Anton Björkman senast. Derek Roy och Kristian Näkyvä har haft skavanker och ses som frågetecken inför matchen.

AIK – Modo

AIK har växlat upp efter en formsvacka och offensiven levererar på ett storstilat sätt. MODO är inne i en djupare svacka och nu måste det hända något.

Redhawks – Karlskrona HK

I normala fall ska Malmö ses med bra vinstchans men man ska komma ihåg att laget haft ett problematiskt frånvaroläge tidigare i veckan. Ändå etta.

Skellefteå – Djurgården

Det är två starka lag som möts här. Skellefteå spelar med stor pondus på hemmais och där har offensiven varit stark. Växjö hade ett bra helhetsläge i torsdags. Erik Josefsson och Janne Pesonen har varit borta en tid. Noah Welch närmar sig debut och det har talats om spel i dagens match, det är dock inget som vi fått bekräftat.

HV71 hade problem senast då Linus Söderström, Kristofer Berglund, Jacob Cederholm, Alexander Ytterell, Pierre Engvall, Filip Svenningsson, Bill Sweatt, David Ullström, Martin Thörnberg och Sebastian Wännström saknades. Christoffer Persson är avstängd igen. Det har inte framkommit om någon av spelarna är tillbaka men tidigare har det rapporterats att Sweatt och Söderström ska vara närmast spel.

Växjö – HV71

Ett Smålandsderby där vi tar solklar ställning. Växjö har varit bättre så här långt in på säsongen och ettan ser mycket trolig ut.