Vi plockar fram starka spikar på fredagens Topptips: ett imponerande Midtjylland och ett kapabelt Schalke. Halmstad BK sprattlar till?!

Fredagens enda allsvenska match är inte direkt säsongens hetaste: mittenlaget Örebro får besök av ett Halmstad som kommer att åka ur. Givetvis trist för HBK men nykomlingen var bottentippad och har ju egentligen aldrig varit nära. För Örebro har hösten varit tämligen avslagen och prestationerna har pendlat. Om laget kommer ut med rätt inställning ska det förstås bli seger – men det vågar vi inte lita på fullt ut. Rolig gardering!

I Danmark ser det riktigt lovande ut för Midtjylland. Laget staplar segrar för dagen och här hemma har laget gjort 18 mål på sex matcher, ett imponerande snitt. Att huvudkonkurrenten FC Köpenhamn dessutom haft det tufft och halkat efter gör inte direkt läget sämre för Midtjylland. Får nu besök av Horsens som gjort det överraskande bra och som har fem raka utan förlust. Schemat på sistone har dock varit ganska tacksamt – här stiger nivån och då får Horsens ge sig.

I Bundesliga har storklubben Schalke haft problem på senare år men denna höst har man kommit igång helt okej. Ligger sexa och ska absolut kunna bita sig fast i fighten om Europa-biljetter. Stark bortaseger mot Hertha Berlin senast. Här hemma har man bara tagit stryk av Bayern München. Gästande Mainz har fått ihop viktiga poäng den senaste tiden men det har inte varit några tyngre skalper. På den här arenan brukar Mainz inte alls trivas och vi säger fin chans för Schalke att ta en viktig ”trea”.

Följande 96 rader lämnas in:
1. Örebro – Halmstad                     1X2
2. West Ham – Brighton                 1X
3. Mouscron – Standard Liege        X2
4. Midtjylland – Horsens                1
5. St Etienne – Montpellier            1X
6. Antalyaspor – Kasimpasa            X2
7. Goztepespor – Alanyaspor        1X
8. Schalke – Mainz                           1