18 oktober 2017

Roligt Powerplay på onsdagen, där Björklövens framfart leder till tuff spik! Det pressade Leksand är rejäl underdog i Timrå – passar bra?!

AIK bröt sin negativa trend då man i helgen bortaslog Leksand – men frågan är vad det egentligen säger just nu… På onsdagen är motståndet betydligt formstarkare, i form av Björklöven. Dessa körde över Tingsryd med 6-1 senast och lagets två toppkedjor, med nordamerikanerna Hutchings och Farley som viktiga länkar, producerar rejält. Detta blir tufft för AIK och vi testar den fräcka spiktvåan!

Spik även på Tingsryd, som alltså kördes över av Björklöven senast men som i övrigt har sett okej ut. 6-2 mot Leksand i förra hemmamatchen och vi har svårt att se Troja skrälla i detta Smålands-derby. Troja var allt annat än bra i förlusten mot Almtuna senast och väger för lätt här.

Sedan måste Timrå-Leksand också nämnas. Timrå har gjort det riktigt bra och här hemma har laget full pott. I måndags tog man dock stryk i Karlskoga och kanske är det ett lite lurigt läge att möta Leksand..? Det stormar rejält hos seriefavoriten men kapacitet finns och att nu få slå ur underläge, för ovanlighetens skull, kan nog passa bra. Vi utesluter inte trendbrottet och garderar!

Rolig kupong där följande 96 rader ska räcka hela vägen:
1. AIK – Björklöven 2
2. Oskarshamn – BIK Karlskoga 1X
3. Pantern – Vita Hästen 1X
4. Södertälje – Västervik 1X
5. Timrå – Leksand 1X2
6. Tingsryd – Troja/Ljungby 1
7. Bodens HF – Kalix 1X
8. Kallinge/Ronneby – Kristianstad X2

 

21 september 2017

Full SHL-omgång på torsdagen och givetvis mycket kittlande på Powerplay! Frölunda är ”tråkspiken” och även Skellefteå får fullt förtroende.

Det blev poängtapp för Frölunda i premiären hemma mot Mora, givetvis en missräkning. Stod i alla fall som segrare efter sudden och att Ryan Lasch levererade direkt i sin återkomst var positivt, där har Frölunda en möjlig poängkung. Nu är man återigen storfavorit och vi räknar med full skärpa hemma mot Karlskrona – då ska det gå enklare den här gången.

Skellefteå fick vänta på målen nere i Karlskrona men i slutperioden klev Joakim Lindström med två snabba. Kanske seriens vassaste spelare. Efter att finalsviten sprack i våras har Skellefteå nu en del att bevisa och vi räknar med en mycket laddad hemmapremiär – i synnerhet då man floppade i fjolårets hemmamatcher mot Färjestad. Tuffare den här gången för Färjestad och vi spikar ettan.

Mora tog alltså en pinne bortamot Frölunda och många fick direkt upp respekten för Mora något. Torsdagens uppgift är dock helt annorlunda, nu gäller laget istället som tydlig favorit när Rögle kommer till Dalarna. Det kan bli lite lurigt för Mora att hantera. Rögle fick en hemsk start på säsongen, blev överkört av Malmö i derbyt. Det kan bara bli bättre på torsdagen och i grunden är man väl det bättre laget..? Tvåan ska med!
Vi spelar följande 96 rader:

1. Brynäs – HV71 1X
2. Djurgården – Malmö 1X
3. Frölunda – Karlskrona 1
4. Linköping – Växjö X2
5. Mora – Rögle 1X2
6. Skellefteå – Färjestad 1
7. Örebro   – Luleå X2
8. Krefeld – Bremerhaven 12