AIK – Björklöven

AIK är svåranalyserade för dagen då de haft problem med offensiven och målskyttet de senaste veckorna. I grund och botten har AIK ett lag för att slåss om de två främsta platserna i tabellen. Stockholmarna kommer i alla fall från en fin seger mot Leksand där defensiven visade vägen. Björklöven har också kapacitet att slåss högt upp i tabellen och spelarna har inte något emot att slå ur underläge. AIK känner viss press att gå för segern på hemmais och Björklöven är vassa på omställningar.

Oskarshamn – Karlskoga

Oskarshamn har ett par sämre resultat i ryggen men rent spelmässigt ser det fortsatt bra ut. Oskarshamn är ett lag som spelar med härlig intensitet och som försöker pressa sina motståndare till misstag genom en hög press. BIK Karlskoga tog en fin seger på hemmaplan mot topplaget Timrå senast, men det kan man till mångt och mycket tacka målvakten Shane Owen för. BIK Karlskoga måste spela bättre för att kunna besegra Oskarshamn.

Pantern – Vita Häst

Panterna har inlett säsongen på ett bra sätt och det beror på att grundspelet sitter som det ska. Pantern är väldigt starka i det defensiva spelet samtidigt som det finns bra fart i omställningarna. Vita Hästen har verkligen imponerat resultatmässigt på slutet och deras powerplay är grymt bra. Vi rankar Pantern högre och kan de bara undvika att dra på sig onödiga utvisningar är mycket vunnit.

Södertälje – Västervik

Södertälje inledde säsongen med sex raka förluster och det tvingade fram ett tränarbyte. Resultaten har varit något bättre efter det att Waltin lämnade, men Södertälje har en högre nivå i sig och det måste tränare Ulf Lundberg locka fram. Västervik blandar och ger sett till resultat och eget spel. Vi tycker att Västervik ser sämre ut den här säsongen jämfört med förra säsongen, men de finns kapacitet att ta poäng mot Södertälje.

Timrå – Leksand

Timrå kommer från en 1-2-förlust på bortaplan mot BIK Karlskoga, men det var inte något fel på den egna prestationen. Faktum är att BIK Karlskoga hade problem med Timrå och de räddades av en storspelade målvakt. Leksand har inlett säsongen svagt och det medförde att Åkerblom och Lindmark fick sparken från sina tränarposter. Det gav dock ingen effekt i mötet med AIK och nu väntar en ny svår utmaning.

Tingsryd – Troja/Ljungby

Tingsryd har agerat otroligt ojämnt så här långt. Två tydliga exempel på detta hämtas från senaste matcherna där de besegrat Leksand med 6-2 och förlorat borta mot Björklöven med 1-6. Nykomlingen Troja/Ljungby är ett annat lag som har svårt att hitta en jämn och stabil nivå i sitt spel. Det finns en hög högstanivå, det såg vi bland annat i segermatchen mot Pantern, men lägstanivån är för låg.

St Louis – Chicago

St Louis inledde säsongen bra men sedan har det bara gått sämre. Två raka förluster i Florida på slutet. Chicago har heller inte övertygat. St Louis har lirat utan Bouwmeester, Berglund, Steen, Fabbri och Sanford hittills. Ett antal av dessa blir borta länge men Steen närmar sig och det kan bli comeback här. Frågetecken för Schwartz, som åkte på matförgiftning i helgen, men han bör vara redo. En av lagets hetaste spelare hittills. Chicago får av allt att döma tillbaka Schmaltz. Han gjorde en succépremiär med 2+1 men har sedan saknats. Går in tillsammans med Kane. Bara ett par långtidare borta.

Toronto – Detroit

En ganska oviss drabbning, men troligtvis målrik. Båda lagen brukar ösa på för fullt framåt och hoppas att försvarsspelet ”löser sig ändå”. Läget är bra för Toronto. Den enda frågan är egentligen om det är dags för målvaktsbyte? Andersen har stått hela tiden hittills och man spelade ju natten till idag. Andersen var dock toppenbra inatt och höll nollan. Detroit saknar troligen backen DeKeyser igen, i övrigt är det inga problem.