Är du intresserad av odds och betting? Då finns det en hel del saker som du bör tänka på. Om du inte beaktar detta kommer du att få stora nackdelar när du spelar, t.ex. att du inte får så bra odds som möjligt, eller att du förlorar dina pengar för att du har missat viktiga regler och villkor. Det är säkerligen något som du vill undvika till varje pris.

Därmed är det viktigt att du på förhand utbildar dig och ser till att du har koll på marknaden, men även att du har koll på vilka regler och villkor som gäller. I den här artikeln går vi igenom fem saker som du bör tänka på innan du placerar en satsning.

5 saker som du borde tänka på när du placerar en satsning

Nedan hittar du fem av de viktigaste sakerna att tänka på:

Känn till vad du satsar på

Det kan vara en bra idé att känna till vad du satsar på. Det betyder att du bör vara insatt i just fotboll om du är intresserad av betting på fotboll. Du bör även har specifik kunskap om den liga och de matcher som du tittar lite närmare på.

Om du t.ex. vill satsa på vilket lag som gör flest hörnor i Premier League under året, bör du vara intresserad av just hörnor och Premier League.

Jämföra odds mellan olika aktörer

För att hitta så bra odds som möjligt bör du alltid jämföra mellan de olika aktörerna på marknaden. Faktum är att oddsen kan skilja sig markant mellan olika bettingsajter, vilket gör att du bokstavligen förlorar pengar om du inte väljer en av de sajter som erbjuder de bättre alternativen.

I många fall är reglerna och villkoren även desamma, vilket gör att du med fördel kan välja de aktörer med bäst odds. Det enda som kan skilja sig åt är de bonusvillkor som du kommer att stöta på.

Leta efter bonusar

Många spelbolag erbjuder bonusar, varav vissa är bättre än andra. Därmed kan du med fördel leta lite extra för att hitta de som erbjuder den som är mest attraktiv för dig. På så sätt kan du få ett extra tillskott i spelkassan i takt med att du börjar din bettingresa.

Du bör även vara medveten om att det finns olika typer av bonusar. Att du får ett procentuellt påslag på din första insättning är vanligt, men en ren kontantbonus på t.ex. 100 kronor är även vanligt. Numera är det även många bettingsajter som erbjuder dig ett kostnadsfritt och riskfritt spel i takt med att du registrerar dig och gör din första insättning på sajten.

Följ det evenemang som du satsar på

Om du har valt att satsa på en match eller evenemang kommer du förmodligen även vara intresserad att följa vad som händer. Du kan t.ex. välja att följa matchen via TV:n, men hos många bettingsajter kan du även streama de matcher som går att betta på. Om inte streaming är tillgängligt kommer du åtminstone kunna följa uppdateringar i form av text.

Läs igenom villkoren

Läs även igenom villkoren och reglerna hos den bettingsajt som du väljer att spela hos. På så sätt undviker du otrevliga överraskningar. Det kan t.ex. vara villkor för den bonus som du får i samband med din första insättning. Om du inte följer villkoren kan du i värsta fall bli av med bonusen, men även eventuella vinster från den.

Därmed bör du alltid börja med att läsa igenom samtliga villkor och regler som finns på den sida som du väljer att spela hos. Hos de flesta aktörer hittar du en flik som heter något i stil med “regler och villkor”, och det är här du hittar samtliga punkter och paragrafer för vad som gäller på sidan.

Dra nytta av de navigeringsalternativ som finns på hemsidan

De flesta hemsidor har utmärkt navigering för att göra det så enkelt som möjligt för dig att hitta de odds som du är intresserad av. Här kan du t.ex. välja att filtrera fram den sport som du är intresserad av, och i de flesta fall kan du även välja att specificera sökningen enligt den typen av match och specifika odds som du föredrar.

I många fall kommer du även att hitta en sökruta där du med ord kan skriva in vad du letar efter, vilket kan vara ett väldigt smidigt sätt för dig att hitta vad du söker Var inte rädd för att använda den funktionen!