Hela 4 miljoner i jackpot på Europatipset på söndagen, den 29 oktober! Flera tydliga tips: Fiorentina, Celta, Bremen och Marseille är sunda spikförslag. Du som gillar italiensk, tysk och spansk fotboll får inte missa veckans speltips! Nu är vi inne på vecka 43 och det är bara några spelomgångar kvar till juluppehållet. Det väntar en del högintressanta fotbollsmatcher.

1. Leicester – Everton 1
Leicester har fått snabb effekt på tränarbytet, även om motståndet inte varit det tuffaste. Nu hoppas Everton på en liknande utveckling efter att ha kickat Koeman. Hög kapacitet finns men tveksamt om man lyckas lösa denna svåra uppgift. 1X.

2. Crotone – Fiorentina 2
Snygg framfart av Fiorentina den senaste tiden och även här ska man ses med bra chans till seger. Crotone försvarade sig bra mot Roma senast men särskilt nära poäng var man ju inte – liknande scenario här?!

3. Sampdoria – Chievo 1
Sampdoria väckte liv i matchen borta mot Inter senast på ett bra sätt. Här hemma är ”Samp” obesegrat och riktigt bra. Chievo sprack mot ett retat Milan och även om laget brukar vara stabilt lär detta bli väldigt jobbigt.

4. Spal – Genoa X
Vi är faktiskt något besvikna på nykomlingen Spal som bara fått ihop fem poäng hittills. Genoa har inte gått mycket bättre men nu ser trenden ändå ganska lovande ut. Känslan är att båda lagen kan vara tämligen nöjda med delad pott här.

5. Udinese – Atalanta 2
Viktig seger för Udinese i veckan, tog en tidig ledning och lyckades hålla undan. Överlag har dock laget haft svårt att övertyga. Atalanta har levererat i hemmaspelet på sistone men för att haka på uppåt krävs segrar även i en match som denna. Det klart bättre laget får tpset!

6. Eibar – Levante X
Jobbigt för Eibar nu. Föll här hemma i cupen i veckan – och har hemska 3-20 i målskillnad i ligaspelet. Levante ger ett tryggare intryck och ses med bra chans till att ta åtminstone en pinne.

7. Malaga – Celta 2
Frågan är om Malaga verkligen har någonting i La Liga att göra den här säsongen? Har blott en pinne och är på väg att hängas av. Celta har varit vasst på sistone. Blev nollat av Atletico förra helgen men ”något” enklare motstånd nu…

8. Djurgården – Jönköping 1
Viktigt för båda lagen! Djurgården behöver trepoängaren i silverjakten medan en pinne för Jönköping kan visa sig väldigt viktig. Jönköping har varit svårslaget under hösten men visst ska Djurgården ses med mycket bra chans.

9. GIF Sundsvall – Hammarby 1
”Giffarna” har halkat ner på kvalplatsen men har en enklare uppgift än konkurrenten Jönköping i denna omgång. En poäng kan räcka för att passera. ”Bajen” har haft ett avslaget läge en längre tid och hittar väl knappast glöden för att vinna borta mot ett högmotiverat Sundsvall? 1X.

10. Häcken – Kalmar FF 1
I teorin har Häcken fortfarande chansen att bli trea en i praktiken ser det ganska hopplöst ut. Kalmar missade chansen att säkra kontraktet i Jönköping senast men det ska extremt mycket till för att laget ska halka ner på kvalplatsen. Häcken vinner ”knappt men klart”.

11. Werder Bremen – Augsburg 1
Efter nio omgångar är Werder Bremen fortsatt segerlöst. Veckans cupseger mot Hoffenheim var dock snygg och nu kan det vara segerläge även i ligaspelet! Negativ trend för Augsburg och vi gillar chansen för hemmalaget.

12. Toulouse – St.Etienne 1
Toulouse är på uppgång efter 1-0-segrar på sistone. Även St Etienne spelar ofta tighta matcher. Trivs i regel klart bäst i hemmaspelet men lyckades vinna här förra säsongen. Tätt och målsnålt och utgångsettan garderas snabbt.

13. Lille – Marseille 2
Stark pinne mot PSG senast och det var ju jättenära seger – Marseille är bra nu och kan absolut vara ett lag för silverstriden. Lille har det jättetufft och att man ska hitta trendbrottet mot dagens Marseille är avlägset. Tvåan ser stadig ut.