Hela 4 miljoner i jackpot på söndagens Europatips och spännande idéer finns: Genoa, Leganes och Sundsvall kan dra upp utdelningen rejält!

1. Southampton – Newcastle X
Lätt att spekulera i en tät och tuff historia: målsnåla matcher mest hela vägen för båda dessa lag hittills. Vi håller Southampton högre men bristen på spets har varit tydlig. Newcastle söker en pinne och kan absolut lyckas med det.

2. Cagliari – Genoa 2
Problemmöte. Cagliari brukar vara hemmastarkt men har nu ”nollat” mot både Sassuolo och Chievo. Genoa är segerlöst men har faktiskt ändå gjort några vettiga insatser. Kan vara dags för skräll nu!

3. Inter – Milan 1
Storderby som nu känns hetare än på länge! Inter har börjat lovande och Milans stora sommarsatsning bör betala sig så småningom. Hittills har dock Milan varit trevande och i dagsläget tar vi definitivt ställning för de blåsvarta.

4. Sampdoria – Atalanta 1
Vass start av Sampdoria men innan vilan gjorde laget en plattmatch mot Udinese. Atalanta håller bra klass även i år men att upprepa succén från förra säsongen är ändå en för svår utmaning – speciellt då Europa League-spelet kostar kraft. Sampdoria ska inte behöva förlora hemma.

5. Girona – Villarreal 2
Efter en lovande start har Girona snabbt svalnat och bottenstrid lär bli ett oundvikligt faktum. Villarreal har halkat en bit efter och bortaspelet har bitvis varit segt. Behöver nu gå för segern och ska ses med vettig chans att lyckas.

6. Malaga – Leganes 2
Malaga blev av med flera spelare i somras och har nu fått en usel start, med bara en poäng på sju omgångar. Leganes är inte alls tokigt, har en stadig defensiv att luta sig mot. 0-1?!

7. Real Betis – Valencia 2
Skön match mellan två lag som bjudit på underhållning och gjort fina resultat. Valencia är rentav obesegrat och ser ut som ett helt annat lag jämfört med de senaste säsongerna. Betis respekteras också men utgångstipset ändå till Valencia.

8. AIK – Jönköping 1
Efter en långa stunder trubbig säsong har AIK verkligen fått fart på målskyttet den senaste tiden. Gör upp med Djurgården om silvret och har knappast råd att bränna här. Jätteviktig kvittering för Jönköping i Eskilstuna senast. Är i fortsatt poängbehov men kan knappast räkna med någonting här.

9. Elfsborg – GIF Sundsvall 2
Väldigt bister säsong för Elfsborg. Efter 0-6 mot Malmö FF sparkades Haglund men det blev ingen snabb effekt, 2-5 mot AIK. ”Giffarna” kördes över av ett hett Djurgården men har överlag knutit näven på ett bra sätt under hösten. Behöver poängen klart bäst och får skrälltipset!

10. Sirius – Djurgården 2
Det tidigare succélaget Sirius befinner sig i fritt fall: sju raka förluster och massor med baklängesmål. Efter två raka kryssbesvikelser studsade Djurgården upp med 5-0 i Sundsvall – måste ses med väldigt bra chans även här.

11. Falkenberg – Trelleborg 1
Jätteviktig match! Ska Falkenberg kunna hugga kvalplatsen behövs tre poäng här. Trelleborg har länge gjort det jättebra men insatserna innan uppehållet vittnade om fallande form. Bortasiffrorna skrämmer inte. Falkenberg lever vidare?!

12. Åtvidaberg – GAIS 2
Åtvidaberg gör en fullständigt urusel höstsäsong och är på väg att åka ur Superettan. Har inte vunnit sedan midsommar och är väldigt tamt framåt. GAIS kämpar för att undvika kvalspel och bör få sina lägen mot ett desperat hemmalag.

13. Werder Bremen – Mönchengladbach 1
Werder Bremen är fortsatt segerlöst men har haft sina lägen och inte varit så dåligt som tabellplaceringen antyder. Gladbach är segerlöst i bortaspelet och lever farligt mot ett suget hemmalag. Ettan ser bra ut!