2,5 miljoner kronor i Jackpot på Europatipset ligger och väntar på dig!  Fokus ligger på de stora cuperna – men engelska duon Brentford och Aston Villa måste lyftas fram! Här kommer våra speltips inför tisdagens fotbollsmatcher som är med på veckans första spelkupong för vecka 44.

 1. Tottenham – Real Madrid X
  Riktigt starkt av Tottenham att klara 1-1 i bortamötet och är båda lagen på väg mot enkla avancemang – delad pott igen skulle inte skada något av lagen. Real Madrid kommer från chockförlust mot Girona och vi tvivlar på att man vinner på Wembley.
 2. Dortmund – Apoel Nicosia 1
  Plötsligt väldigt jobbigt för Dortmund, som klantat bort det tidiga försprånget i Bundesliga och som bara har en teoretisk chans att gå vidare här. Apoel höll emot till 1-1 hemma. Blir givetvis betydligt tuffare borta men om Dortmund inte tar sig i kragen så… Chanskrysset kan övervägas!
 3. Liverpool – Maribor 1
  7-0 till Liverpool borta – say no more. Visst, Liverpool är ojämnt men att man ska klanta bort detta läge kan vi aldrig tänka oss. Maribor duger helt enkelt inte på den här nivån och det är lätt att slå fast toppchansen för Liverpool.
 4. Sevilla – Spartak Moskva 1
  Här small det till i mötet i Ryssland! Att Spartak skulle vinna var väl ingen jätteskräll – men 5-1 var onekligen mäktiga siffror. Nu är det stor press på Sevilla, som haft svårt att övertyga även i ligaspelet. Snabb kryssgardering.
 5. Napoli – Manchester City X
  Mötet i Manchester höll hög klass, framförallt från City som rivstartade. Höll undan till 2-1 och den sylvassa formen består. Att vinna nere i Neapel blir dock tufft och för City skulle ju krysset funka fint. Napoli har hamnat något pyrt till och förlust kan bli svårt att reparera. 1X räcker?!
 6. Shakhtar – Feyenoord 1
  Väldigt problematisk höst för Feyenoord och på den här nivån räcker laget helt enkelt inte till. Shakhtar vann viktigt i bortamötet och för att hålla Napoli bakom sig handlar det om att göra jobbet även här. Bör gå mycket smidigt – ettan ser urstark ut.
 7. Porto – Leipzig 1
  En riktig nyckelmatch – mycket talar för att ett av dessa lag går vidare medan det andra åker ut. Leipzig vann hemmamötet med 3-2 och har härdats i två raka möten mot Bayern München. Söker i första hand en pinne här men att stå emot Champions League-veteranerna Porto borta blir tufft. 1X.
 8. Birmingham – Brentford 2
  Brentford har börjat få utdelning och det är inte direkt förvånande, ska kunna klättra ytterligare i tabellen. Efter en usel start börjar Birmingham få lite bättre ordning men offensiven är begränsad. Bra chans för Brentford att spinna vidare!
 9. Preston – Aston Villa 2
  Det verkar vara färdiglekt för Preston i toppstriden, inte helt oväntat. Försvaret var inledningsvis urstabilt men nu har man släppt in tio mål på de fyra senaste. Aston Villa var en liten besvikelse i derbyt senast men formkurvan har i stora drag varit lovande en längre tid. Vinner?!
 10. AEK Athen – Milan X
  Tuffa tider för Milan hemma i Serie A, där man senast inte kom åt Juventus. Här i Europa League är man i alla fall på väg mot ett pliktskyldigt avancemang – och AEK Athen har bra chans att följa med till slutspelet. Klarade 0-0 på San Siro och inget av lagen gråter över ett nytt kryss.
 11. Lyon – Everton 1
  Ingen snabb effekt av tränarbytet för Evertons del, som gått tungt även i Europa League. Ska laget ha chansen krävs skrällen här men det är långsökt. Lyon är formstarkt och tar turneringen på allvar. Sund etta.
 12. Slavia Prag – Villarreal X
  Slavia Prag klarade starkt 2-2 i bortamötet och är inte alls tokigt. Går starkt och är mycket svårslaget även i ligaspelet. Villarreal visar viss bättring men har fortfarande en del att bevisa. Kan vara belåtet med krysset här. Jämn match att vänta, helt klart.
 13. Young Boys – Dynamo Kiev X
  Dynamo Kiev pressade på för ett avgörande i hemmamötet men det stannade vid 2-2. Dynamo har ändå ett fast grepp om gruppsegern och delad pott här vore helt okej. Det skulle funka även för Young Boys, som sedan avslutar mot gruppens två sämsta lag. 1X.