Bomben 1 Ishockey

Rögle – Färjestad

Rögle hade stora problem med sitt spel i de inledande omgångarna. Defensiven fungerade inte alls, målvaktsspelet svek och offensiven levererade inte tillräckligt bra. Det har sett lite bättre ut sedan Pogge värvades in som målvakt, men det är fortfarande så att spelet kan bli bättre. Färjestad har imponerat stort så här långt in på säsongen och värmlänningarna ska vara favoriter i kvällens match.

Malmö Redhawks – Luleå

Malmö har stor kapacitet i laget men formen har inte varit som bäst på slutet. Den rätta farten och energin har saknats och det har medfört att Malmö tappat en hel del poäng. Luleå har haft stora problem att vinna matcher under ordinarie tid så här långt, men de är svåra att besegra. Malmö hade haft bra segerchans om formen varit på topp men nu ser Luleå sin chans att kunna ta värdefulla poäng.

Frölunda – Örebro

Frölunda målades upp som en av de stora förhandsfavoriterna till att vinna SM-Guldet inför säsongen, men spelet har inte levt upp till förväntningarna. Frölunda besitter hög kapacitet men alla detaljer i spelet fungerar inte som de ska. Örebro är ett lag som jobbar stenhårt i varje match, de är starka defensivt och på slutet har målskyttet fungerat på ett tillfredsställande sätt. Örebro står inför en svår men inte omöjlig utmaning i kväll.

Bomben 2 Fotboll Champions League

Man City – Napoli

Kan vara de två lag i Europa som imponerat allra mest de senaste veckorna. Napoli har full pott efter åtta matcher hemma i Italien och är ruskigt bra just nu. City har saknat Agüero sedan revbensskadan men han är tillbaka. Benjamin Mendy tveksam, haft skadekänningar på slutet och missat. Vincent Kompany borta fortsatt. Napoli saknar bara Milik. Har dock alternativ där så det räcker och blir över. Väldigt bra läge överlag.

Leipzig – Porto

Efter en trög säsongsstart börjar nu Leipzig att komma igång. Har två raka segrar hemma i Tyskland mot Köln och Dortmund, båda dessutom på bortaplan. Nu är det lite av en måstematch när Porto gästar. Leipzig har frågetecken för Klostermann. Tveksamt även kring vasse Werner. Emil Forsberg var på bänken senast, men lär starta här. Fint läge hos Porto, det är anfallsalternativet Tiquinho som saknas.

Real Madrid – Spurs

Båda lagen har öppnat med två segrar och kommande dubbelmöte kommer att avgöra gruppsegraren. Tottenham går urstarkt hemma i England, men nu blir det tuffare. Real Madrid har skador på Bale, Kovacic och Carvajal. Tottenham saknar Alli, Nkoudou, Dembele, Wanyama. Rose och Davies är frågetecken. Det här är problem som Tottenham hanterat väl under hösten. Visst ska Real Madrid vara favorit, men Tottenham kommer att bjuda upp till kamp.

Bomben 3 Speltips NHL Hockey

Rangers – Pittsburgh Penguins

Bedrövlig start av Rangers och det finns inte många ljuspunkter att lyfta fram. Just nu känns det faktiskt som att laget är gammalt och trött. Pittsburgh har öppnat ojämnt, men har grym högsta nivå.

Washington – Toronto Maple Leafs

Washington förlorade märkligt mot Philadelphia med hela 2-8 senast. En sådan käftsmäll leder ofta till något riktigt bra i matchen efter. Toronto är bra, men i kväll blir det tufft.