Man brukar ibland säga ”världen är full av experter”, vilket brukar användas som ironi riktad mot de personer som hävdar att de vet vad de pratar om. Trots att de är fullt medvetna om att de är långt ifrån experter. Detta fenomen är något som framför allt märks av inom området onlinespel.

Är man en nybörjare med onlinespel är det klart lätt hänt att man tror på en och annan myt, eller lögn. Därför kan det vara bra att fördjupa sig lite om det specifika spelet innan man lyssnar allt för mycket på alla experter. Här presenteras tre av de vanligaste lögnerna.

Det finns inte olika regler för Blackjack

Kommentar om att det inte finns olika regler för spelet blackjack föds förmodligen ur spelare som endast gillar en typ av regler. Visst finns det grunder i blackjack regler, men det kan förekomma olika skillnader i reglerna beroende på var man väljer att spela. Till exempel:

  • Hur många kortlekar används i spelet?
  • Regler gällande Double eller Split kan skilja.
  • Vilka regler gäller för utbetalning om huset förlorar?
  • Får man bättre utbetalning av vinst om man vinner på Natural Blackjack, vilket är två kort som består av ett ess och ett kort med värdet 10.
  • I många spel måste dealern stanna när denne har fått värdet 17 eller högre, men även detta kan skilja.

Det är svårt att lära sig Blackjack strategier

Det finns olika strategi tabeller att ta hjälp av för olika situationer under spelet. Som kan handla om när det är bra att dubbla, splitta eller om man ska välja fler kort. Detta kan kännas svårt till en början, eftersom man då har mycket att lära sig. Däremot lär man sig detta väldigt snabbt, om man bara tar det steg för steg. Lär dig några strategier att använda i spelet och försök häng med på hur andra spelare resonerar under spelet.

Efter flera förluster kommer alltid vinsten

Det finns olika strategier och tankesätt om hur man kan vinna på det mest enkla sätt i spelet Blackjack. En del hävdar att om man har förlorat exempelvis tre gånger på raken, så ska man dubbla insatsen inför fjärde omgången. För då kommer vinsten eller så dubblar man ännu en gång till efter fjärde förlusten.

Detta tankesätt har fötts hos många med hänsyn till att de har fastnat på statistik som menar att i Blackjack vinner man ungefär hälften av de händer som man spelar. Och om man har förlorat tre eller fyra omgångar på raken, så ska man dubbla inför följande omgång eftersom statistik säger att nu kommer vinsten.