Ansvarsfullt Spel

Spelbolag med betting erbjuder spelare ett stort utbud av spel och underhållning. De strävar efter att ge dig världens säkraste och mest innovativa spelplattform för vuxna. Säkra produkter erbjuds för varje användare att spela inom sina ekonomiska resurser och få service av högsta kvalitet.

Integritet, rättvisa och tillförlitlighet är de vägledande principerna för spelbolagens arbete. Det är därför uppenbart att de ska göra sitt bästa för att undvika och minska de problem som kan uppstå från att delta i spel, särskilt i fall av omåttligt spelande. Samtidigt är det viktigt att respektera rättigheterna för de som deltar i hasardspel i rimlig utsträckning som medel för underhållning.

Ansvarsfullt spelande bygger på tre grundläggande principer: Säkerhet för spelaren, säkerhet av spelet och skydd mot spelberoende. Tillsammans med forskningsinstitut, föreningar och terapi institutioner arbetar vi mot skapandet av en ansvarsfull, säker och tillförlitlig ram för onlinespel.

Spelares säkerhet

Vi tar ansvar för säkerheten av våra spelare. Skydd av spelarna bygger på att förbjuda minderåriga från att delta i spel och integritetsskydd, som innebär ansvarig behandling av personuppgifter och betalningar. Rättvisa och slumpmässiga karaktären hos de produkter som erbjuds är noga övervakade av oberoende organisationer.

Skydd mot spelberoende: Forskning – förebyggande – ingripande

Majoriteten av användare som gör sportspel, casino spel osv. spelar med måtta för underhållning. Vissa vanor och beteendemönster (såsom shopping, sporta, äta eller konsumtion av alkohol) som anses vara normal och inte orsaka någon oro kan utvecklas till missbruk för vissa människor och orsaka problem. På samma sätt, kan spel på sport och hasardspel leda till problem för en liten grupp av kunder.

Kunder med spel missbruk är förbjudna från fortsatt deltagande i spel. Därefter förses kunderna med kontakter av organisationer där de kan få professionell rådgivning och stöd.

Eget ansvar är den mest hållbara formen av förebyggande mot spelmissbruk

Grundprincipen som främjas genom bettingsidor på nätet är att den som kan ta det slutliga beslutet om att spela eller inte och hur mycket pengar som spelas är kunden själv. Ansvar från kundens sida är därför den mest effektiva formen av skydd mot missbruk. Spelbolagen tar sitt ansvar för att hjälpa kunder genom att erbjuda transparenta produkter, fullständig information och hålla en klar linje.

Skydd av minderåriga

Spelbolag på nätet tillåter inte minderåriga (personer under 18 år) att delta i spel och göra insatser. Det är därför som en bekräftelse på födelsedatum är obligatoriskt under registrering. Operatörer med bettinglicens tar att frågan om minderåriga som deltar i spel på största allvar. För att kunna erbjuda bästa möjliga skydd av minderåriga, litar vi också på stöd från föräldrar och vårdare. Håll dina data för kontoåtkomst på en säker plats (användar-ID och lösenord).

Om du är orolig över att någon minderårig använder våra tjänster, tveka då inte att höra av dig till oss är du snäll. Dessutom rekommenderar vi att du installerar filterprogram. Denna programvara gör att du kan begränsa tillgången till webbsidor som är olämpliga för barn och tonåringar.

Ansvar gentemot problem

Spelbolag på nätet erbjuder en mängd olika spel som är former av underhållning för de flesta kunder. Samtidigt tar bolaget ansvar för sina kunder genom att erbjuda stöd och verktyg för underhåll av en säker och underhållande miljö med hänsyn till riskerna.

Kunder som har svårt att bedöma risker, erkänna sina egna gränser eller de som lider av spelberoende, eller inte kan njuta av vårt produktutbud på ett ansvarsfullt sätt tar spelbolag på nätet ansvar för genom att blockera deras tillgång till sina produkter för deras egen säkerhet.

Bli informerad om de största problemen

De flesta människor spelar för nöjes skull. Men för en liten del av befolkningen är spelande inte en form av underhållning, utan det är en utmaning som måste beaktas på allvar.

Vad är ett problematiskt spel beteende?

Problematiska spel beteende anses vara beteende som stör i livet, arbete, finansiella tillgångar eller hälsan hos en person eller hens familj. Långa deltagande i spel rekommenderas inte för dessa personer eftersom det kan leda till negativa konsekvenser.

Spelberoendet är officiellt erkänd och ingår i listan över psykiska sjukdomar i det internationella klassificeringssystemet DSM-IV och ICD-10. Det definieras som långt, upprepat och ofta ökande önskan att spela ett spel, trots befintliga negativa personliga och sociala förhållanden, till exempel en skuld, bristning av familjeförhållande.

I vilka fall bör beteendet hos en person anses vara ett beroende?

Det är nödvändigt att understryka att diagnosen av spelberoendet endast kan betecknas av experter. Det material som presenteras på denna webbsida kommer att hjälpa dig att uppskatta och definiera ditt eget spel beteende.

Det speciella med missbruk som inte är förknippade med en substans är att det är väldigt svårt att definiera gränsen mellan njutning och missbruk. Det finns dock vissa signaler som kan peka ut de befintliga problemen. I närvaro av minst fem av följande symtom, är sannolikheten för att allvarligt beroende hög:

 • En spelare är djupt involverad i spelande, alla tankar handlar om spelet.
 • Insats summan ökar med tid
 • Försök till att sluta spela eller kontrollera spelandet misslyckas
 • Om personen drar ner på spelande upplever denne irritation och besvikelse
 • Spelet är ett sätt att fly från problem
 • Spelaren försöker vinna tillbaka förlorade pengar
 • Spelaren ljuger om sitt spelbeteende
 • Bryter mot lagar
 • Förstår förhållande till familj och vänner
 • Lånar pengar för att spela

Tips för ansvarsfullt spelande

 • Börja endast spela när du är lugn och koncentrerad
 • Ta regelbundna pauser
 • Bestämt i förväg hur stor summa du kan spendera på spelande under en månad
 • När du bestämt en summa, öka den inte
 • Bestämt innan du börjar spela den maximala vinsten, när du når den, sluta spela
 • Bestämt i förhand den summa du har råd att förlora
 • Spela inte när du är alkohol-eller drogpåverkad
 • Spela inte när du är deprimerad